Ali Kodž (©Shutterstock)
Ali Kodž (©Shutterstock)

Ali Kodž: Fenerov budžet pao za trećinu, Kokoškov TOP stručnjak

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.07.20. | 14:12

"Obradovićev odlazak težak šok za nas"

Uticaj virusa korona na poslovni sektor jači je nego ikada ranije, a ekonomska kriza uticala je značajno i na rad sportskih kolektiva. Fenerbahče je među klubovima na koje je kriza imala najveći finansijski uticaj, a na sve to desio se odlazak Željka Obradovića posle sedam godina...

Predsednik Fenerbahčea već je istakao koliko je svima u klubu teško palo što je Obradović otišao, ali je sada priznao da je ovaj događaj došao kao veliki šok za ceo sistem.

Izabrane vesti

“Još jednom hvala puno Obradoviću na svemu. Ostvario je toliko stvari koje su nas učinile ponosnim. Legendarni trener, učitelj, mentor. Naravno, niko nije želeo da ode. Traumatično iskustvo za sve nas. Ali, ako neko želi da ide, ne možete da ga naterate da ostane. On je želeo da ode. To je utisak koji smo stekli, ali zbog porodičnih stvari odlučio je da ne radi jednu godinu. Obećao nam je da neće raditi i to je ispunio“, rekao je Kodž.

Fenerbahče je kao Obradovićevog naslednika doveo njegovog učenika Igora Kokoškova, a selektor Srbije je lepo posložio tim sa Lorenzom Braunom, Džonijem Hamiltonom, Dajšonom Pjerom, Edgarasom Ulanovasom i Danilom Bartelom, dok se čeka potpis Kenana Sipahija. Pojačanja srazmerna budžetu koji je, prema Kodžovim rečima, pao za trećinu.

“Naš budžet je pao sa 30.000.000 na nekih 18.000.000 do 20.000.000 dolara. Morali smo to da uradimo. Ipak, moramo dobro da sagledamo sve okolnosti, zašto smo primorani da smanjimo budžet. Deficit u košarkaškom klubu upola je deficita u fudbalskom timu. Sada smo ušli u rekonstrukciju“, priča Kodž i dodaje:

“Jako je teško bilo pronaći Obradovićevu zamenu. Međutim, zamenik predsednik Semih Ozoj i GM Mauricio Gerardini odradili su sjajan posao za 15 dana. Doveli smo trenera svetskog glasa, uspešan je u poslu koji radi. On je jako uzbuđen što će raditi u Feneru. Igorov dolazak mnoge je iznenadio. Ali, uradili smo sjajan posao“.



tagovi

Ali KodžIgor KokoškovŽeljko ObradovićFenerbahče Beko

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara