Alimpijević opleo po sudijama posle poraza od Galate: Drugi put da neko šutne 45 bacanja protiv nas

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.12.23. | 17:18

Bešiktaš poražen u istanbulskom derbiju, a srpski trener imao šta da kaže o suđenju

Retko se treneri odlučuju da komentarišu suđenje. Naravno, kada se odluče, to uvek bude posle poraza. Tako se i Dušan Alimpijević dotakao određenih odluka arbitara posle izgubljenog istanbulskog u turskom šampionatu od Galatasaraja (89:83).

I teško bi se ijedan stručnjak zadržao od komentarisanja činjenice da je rival izveo 45 slobodnih bacanja. Posebno ako nije prvi put da se to dešava njegovom timu (isto je bilo i protiv Pinar Karšijake).

Izabrane vesti

"Moram da kažem, ovo je druga utakmica mog tima u kojoj je protivnik izveo 45 slobodnih bacanja. Ne znam šta da kažem igračima. Šta je defanzivni cilindar? Kako da igraju uz kontakt? Kako da budu čvrst? Ne znam šta i kako bi ih naučio", grmeo je Alimpijević:

"Već smo imali jedan meč sa 45 penala. Nije ni polovina sezone, a imamo dva tima koja su izvela 90 bacanja na našim utakmicma. Zaista ne znam šta bih rekao igračima. Šta uopšte da kažem...".

Što se tiče samog susreta, Galata je bolje krenula, ali je krajem prvog poluvremena usledio veliki nalet Bešiktaša, koji je preokrenuo rezultat i posle efikasnih 20 minuta dočekao odmor sa plus četiri (50:54). Alimpijevićev sastav je vodio sve do početka odlučujućeg perioda, kada je ekipa Zvezdana Mitrovića serijom 13:2 preuzela kontrolu i na kraju upisala pobedu.

Pobednički sastav predvodio je novajlija Dejvid Mekormak sa 25 poena, dok je bivši igrač Partizana i Crvene zvezde Kori Volden dodao 20. Klemen Prepelič, koji je nedavno stigao iz Cedevite Olimpije, ubeležio je dabl-dabl sa 17 poena i 12 asistencija. Njih trojica su izveli 34 penala i pogodili 23.

U ekipi Bešiktaša su po 15 poena postigli Anhel Delgado i Met Mičel, Kajl Alman je dodao 13 poena, dok su dvocifreni bili i Džona Metjuz sa 12, kao i Berk Ugurlu sa 11 poena. Bešiktaš je na kraju izveo 27 penala, pogodio 19, dok je pobednički sastav sa crte gađao 31/45.

Susret je obeležio i verbalni sukob menadžera Bešiktaša sa kapitenom Galatasaraja Gokseninom Koksalom, pa je morao i da napusti svoje mesto u dvorani.



tagovi

KK GalatasarajKK BešiktašDušan AlimpijevićZvezdan MitrovićKlemen PrepeličKori VoldenAnhel Delgado

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara