Dušan Alimpijević (©MN Press)
Dušan Alimpijević (©MN Press)

Alimpijevićev Bešiktaš izgubio nemoguće: Vulvsi ubacili devet poena za 12 sekundi u finišu i okrenuli -7 za senzaciju!

Vreme čitanja: 2min | uto. 24.10.23. | 21:40

Klub iz Istanbula na 45 sekundi pre kraja imao sedam poena više, a onda...

Nije se dalo Dušanu Alimpijeviću i njegovom Bešiktašu da nastave seriju pobeda na svim meridijanima, a način na koji su poraženi na gostovanju Vulvsima u Litvaniji pričaće se danima.

Alimpijevićev sastav uspeo je gotovo nemoguće – da ispusti prednost od sedam razlike na 45 sekundi pre kraja utakmice! Vulvsi su za 38 sekundi uspeli da naprave seriju 9:1 i odnesu pobedu rezultatom 90:88 (22:18, 22:19, 23:28, 23:23) za prvenac u Evrokupu!

Izabrane vesti

Neverovatnoj završnici u predgrađu Vilnjusa prethodila je velika serija Bešiktaša, kada je izgledalo da će gosti da odnesu vrednu pobedu. Pošto su Vulvsi vodili 30 minuta, ekipa iz Istanbula serijom 17:4 uspela je da zaostatak od pet poena (67:72) pretvori u plus od osam poena (84:76) pred poslednja tri minuta susreta.

Vulvsi se nisu predavali, ali kada je Džona Metjuz na ulasku u poslednji minut utakmice postigao nove poene za +6 (86:80), onda i pogodio jedno od dva slobodna bacanja na 45 sekundi pre isteka vremena za sedam razlike, niko nije mogao da pretpostavi da bi moglo da se dogodi ono što je zapravo viđeno. Prvo je Eigirdas Žukauskas pogodio trojku na 19 sekundi do kraja, posle čega je Metju Mičel poput Metjuza ubacio samo jedno slobodno bacanje i onda je nastala totalna ludnica – Trešon Turman pogodio je trojku uz faul Lejtona Hemondsa, iskoristio i poklon slobodno bacanje, na šta je Dušan Alimpijević reagovao tajm-autom. Bešiktaš je izvodio loptu ispod koša, Vulvsi su odigrali agresivnu odbranu i Turman je uspeo da otme posed Berku Ugurluu i položi ispod koša za veliki preokret (89:88)! Domaćin je bukvalno za 12 sekundi uspeo da ubaci devet poena.

Dve šanse imali su gosti da dođu do pobede, ali su Džona Metjuz i Berkan Durmaz bili neprecizni i to je bio kraj!

Kod pobednika Turman je ubacio 31 poen (12/15 iz igre, 4/6 za tri), uz sedam skokova i indeks korisnosti 37. Kristupas Zemaitis je ubacio 17, a Rašid Sulajmon 13 poena, uz šest asistencija. Na drugoj strani Metjuz je imao 20 (9/18 iz igre, 0/4 za tri), a Mičel 21 poen (7/13 iz igre, 0/2 za tri), dok je Anhel Delgado imao 18 poena i šest skokova, uz tri asistencije.



tagovi

VulvsEvrokupKK BešiktašDušan Alimpijević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara