Dušan Alimpijević (Reuters)
Dušan Alimpijević (Reuters)

Alimpijevićeva osveta Đorđeviću: Bursa ubacila 23 trojke i demolirala Fener (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.05.22. | 22:00

Vicešampion Evrokupa pre dva dana primio 100 poena u Istanbulu, pa kod kuće odgovorio istom merom

Dozvolila je Bursa Fenerbahčeu da joj ubaci 100 poena u prvom meču četvrtfinalne serije plej-ofa turske lige, ali izdanjem u drugoj utakmici pokazala je da u najmanju ruku zaslužuje majstoricu u Istanbulu. Izabranici Dušana Alimpijevića ugostili su ekipu Aleksandra Đorđevića blizu obale Mramornog mora i još jednom pokazala da nije slučajno igrala finale Evrokupa. Velikan iz Istanbula je potučen do kolena i servirana je hladna osveta - 97:77.

Košarkaše Fenera je u Bursi sačekala rafalna paljba van linije 6,75. Zvuči neverovatno, ali domaćin je do 69 od 97 poena došao zahvaljujući šutu za tri poena. Ispalili su zeleno-beli 38 pokušaja za tri i čak 23 puta provukli loptu kroz obruč za neverovatnih 60,5 posto. Maltene duplo lošije procente imali su prilikom šuta za dva, skromnih 34,5 posto, ali nakon pobede od 20 razlike, u mislima može da bude jedino majstorica.

Izabrane vesti

Za razliku od prve utakmice u kojoj im je zatrpao koš sa 27 poena, košarkaši Burse uspeli su da limitiraju Nanda De Koloa na 15 poena, od čega je pet postigao sa linije penala. Za to vreme, užarile su se ruke Endrua Endruza i Onuralpa Bitima koji su zbirno pogodili čak 13 trojki i ubacili 45 poena. Endruzovih je bilo 23 uz čak sedam pogodaka iz devet pokušaja za tri, Bitim je pogodio jednu trojku manje gađajući isto koliko i klupski kolega.

Dovoljno je reći da Fener za 40 minuta igre nijedanput nije vodio. Bursa je nakon prvog kvartala imala prednost 21:15, u finišu poluvremena otišla i na dvocifrenu prednost, da bi u trećoj i četvrtoj deonici ubacila rivalu čak 57 poena. Pljuštale su trojke na obe strane u trećoj deonici koju je gost dobio 29:28. Bursa je pogodila neverovatnih sedam iz osam pokušaja, dok je Fener imao 4/6.

Međutim, još luđa je činjenica da u poslednjoj četvrtini Bursa nije pokvarila procente za tri, te je ponovo gađala 7/8 van linije 6,75. Sa tako raspoloženim šuterima rivala koji su mu u drugom poluvremenu spakovali 14 trojki iz 16 pokušaja, izabranici Aleksandra Đorđevića nisu imali čemu da se nadaju. Na četiri minuta pre kraja prišli su na minus 11, ali je Bursa ponovo pobegla na nedostižnu prednost i lagano okončala meč.

Marko Gudurić je za nešto manje od 20 minuta na terenu postigao osam poena i tome dodao četiri skoka i tri asistencije, dok je Jan Veseli meč završio sa učinkom od četiri poena, šest skokova i pet dodavanja koja su prethodila poenima saigrača.


tagovi

BursaKK FenerbahčeDušan AlimpijevićAleksandar ĐorđevićAleksandar Đorđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara