Džru Holidej (©fiba.basketball)
Džru Holidej (©fiba.basketball)

Ameri spremaju paklen tim za Pariz: Neće biti mesta za sve zvezde, ali hoće za Holideja

Vreme čitanja: 2min | pon. 09.10.23. | 11:54

Novi bek Bostona još neodlučan

Videlo se još jednom koliko u SAD ne cene Svetsko prvenstvo u košarci. NBA šampione nazivaju najboljima na planeti, a na Mundobasket su poslali mladu ekipu, koja je na kraju završila bez medalje. Bio je to svakako sjajan tim, ali daleko od najboljeg koji Amerikanci mogu da sastave. Zato će na Olimpijske igre u Pariz poslati tim nakrcan zvezdama.

Lebron Džejms, Stef Kari, Kevin Durant i Džejson Tejtum su već istakli nameru da nastupe na Igrama, a rešio je da im se pridruži i Džoel Embid koji je izabrao najlakši put do zlata odlučivši da ne brani boje rodnog Kameruna ili Francuske u kojoj je stasao, već SAD. Za neke asove neće biti ni mesta, ali za novog beka Boston Seltiksa Držua Holidaje hoće.

Izabrane vesti

Naime, kako prenosi Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a, rukovodstvo reprezentacije SAD na sve načine pokušava da ubedi Holideja da se priključi ekipi za turnir u Francuskoj.

"Zvaničnici reprezentacije su koristili reč 'obožavan' kako bi opisali koliko im je Holidej značajan i kojeg smatraju najuticajnijim igračem iz ekipa koja je 2021. osvojila zlato u Tokiju, uz Kevina Duranta", piše Vojnarovski.

Jasno, odbrana je bila velika boljka Amerikanaca na minulom Mundobasketu, a Holidej je jedan od najboljih odbrambenih igrača na svetu. Uz to je odličan plejmejker, poznat po liderskim sposobnostima. Iskusni košarkaš je minule sezone bio član idealne defanzivne petorke NBA, beležio 19,3 poena u proseku kao košarkaš Milvokija. Imao najbolje brojke u karijeri sa linije penala (86 odsto) i imao najveći prosek skokova (5,1).

Ipak, iako ga u reprezentaciji SAD smatraju jednim od stubova, Milvoki je nedavno rešio da ga pusti u zamenu za Demijana Lilarada, samo da bi na kraju Holidej pojačao direktnu konkurenciju na Istoku, Boston Seltikse.


tagovi

košarkaška reprezentacija SADDžru Holidej

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara