Kris Pol i Devin Buker (AFP)
Kris Pol i Devin Buker (AFP)

Ameri stvarno planiraju Drim tim za Pariz: Buker hoće da „grize“, zagrejan i CP3

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.09.23. | 16:01

Doskorašnji saigrači iz Finiksa spremni da se odazovu za Olimpijske igre

Daleko od toga da će američka koašrka da propadne zbog četvrtog mesta na Mundobasketu ali da nimalo nije prijatno – nije!

Već posle rezultatskog neuspeha na Filipinima su počele da kruže priče o sastavljanju novog „Drim tima“ ili „Ridim tima“ 2.0 za Olimpijske igre u Parizu.

Izabrane vesti

Vatru je zapalio, jedan od dvojice najpoznatijih NBA insajdera Šems Čaranija, koji je javio da je Lebron Džejms veoma zagreajn za ideju da igra i na trećim Olimpijskim igrama u karijeri,. I da već radi na okupljanju ekipe. Navodno je pričao sa Stefom Karijem, Kevinom Durentom, Entonijem Dejvisom, Džejson Tejtumom i Drejmondom Grinom koji su takođe pokazali interesovanje da igraju u Parizu. Prema Čaranijinim saznanjima, o učešću na Olimpijskim igrama razmišljaju i Devin Buker, Demijan Lilard, Diaron Foks i Kajri Irving.

A danas je stigla i prva potvrda.

Vašingtovono krilo Kajl Kuzma se povodom cele priče oglasio na društvenim mrežama.

„Američkoj košarci bi bilo pametnije da nađe neke NBA zvezde koje su sprmne da osiguraju timsku ulogu. Svako može da bude dobar sa loptom u rukama, ali da li svako može da bude dobar u odbrani i sačeka nekoliko napada u ćošku“, zapitao se Kuzma.

Odgovor mu je stigao od Devina Bukera:

„Ja sam spreman“.

Bek Finiksa je jedna od najvećih nada američke košarke za budućnost. Odavno više nije samo talenat već prava zvezda. Ali malo je takvih igrača njegovih godina i takvog kvaliteta među Amerikancima u NBA ligi. Veći deo najvećih američkih zvezda je zagazio u četvrtu deceniju života: Lebron Džejms (38 godina), Kris Pol (38), Stef Kari (35), Kevin Durent (34), Džejms Harden (34), Džimi Batler (33), Klej Tompson (33), Drejmond Grin (33), Demijan Lilard  (33), Pol Džordž (33), Kavaj Lenard (32), Kajri Irving (31), Entoni Dejvis (30)... Pitanje je ko je od svih njih u stanju da se odazove reprezentativnom letu.

Američki ESPN je sinoć javio da je među zainteresovanima za Pariz i iskusni plejmejker Kris Pol koji već ima dva olimpijska zlata ali je prošao zenit karijere i daleko je od najboljih godina. Ali iskustvo je bio upravo jedan od faktora koji je nedostajao Amerikancima na minulom Mundobasketu.

Od mlađih zvezda, Buker je predvodnik novog talasa uz Tejtuma. Ima 26, a Tejtum 25 godina i u skoro svim anketama i prognozama se kotiraju među 10 najboljih igrača NBA lige. Obojica su bili deo tima koji je u Tokiju pre dve godine osvojio olimpijsko zlato. Uz njih bi od mlađih u idealan tim sledećeg leta mogli još da uđu Bem Adebajo (26), Diaron Foks (25), mladi Entoni Edvards (22) koji je bio najbolji igrač Amerikanaca na prethodnom Mundobasketu. Eventualno Zajon Vilijamson (23), Majls Tarner (27), Paolo Bankero (20), Mikal Bridžis (27)...


tagovi

košarkaška reprezentacija SADDevin BukerKris Pol

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara