Nikola Milutinov i Danilo Anđušić (©Starsport)
Nikola Milutinov i Danilo Anđušić (©Starsport)

Anđušić: Imali smo pobedu u rukama, bilo je dosta dobrih stvari uprkos porazu

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.10.23. | 02:50

„Ne smem da kažem šta je odlučilo“...

Četiri utakmice i jedna pobeda – imaju za čime da žale košarkaši Partizan Mozzart Beta. Naročito posle meča u Pireju, gde su ispustili Olimpijakos. Olako su potrošili dvocifrenu razliku koju su izgradili teškom mukom, došli u poziciju da ih Džejms Naneli vadi trojkom, a u produžetku sa skraćenom rotacijom nisu bili u stanju da se nose sa Nikolom Milutinovim, Tomasom Vokapom i ostatkom domaćeg sastava.

Preciznije, nisu uspeli da iznesu utakmicu na jednu loptu, nije prevagnulo na crno-belu stranu. Otišlo je na crveno-belu, na radost navijača u dvorani „Mira i prijateljstva“. Kuvalo je u završnici, nekoliko puta su arbitri išli da proveravaju svoje odluke... Jedna od situacija o kojoj će biti govora jeste kada je Kevin Panter pod pritiskom Tomasa Vokapa prešao na svoju polovinu i Partizan Mozzart Bet tako izgubio posed.

Izabrane vesti

Majk Džejms je stava da nije bilo preko pola, crno-beli nisu želeli da komentarišu pomenutu situaciju, ali se u glasu Alena Smailagića i Danila Anđušića dalo osetiti da su nezadovoljni sudijskim kriterijumom.

„Ne smem da kažem šta je odlučilo“, procedio je Danilo Anđušić, uz ironičan osmeh, za Sportklub i nastavio:

„Težak poraz, mislim da smo generalno odigrali jako dobro drugo poluvreme. Igrali smo dobru košarku u većem delu drugog poluvremena i produžetka i na kraju nismo imali sreće“.

Ostali su crno-beli na jednom trijumfu, na onom protiv Asvela u Areni. Od novog ih nije mnogo toga delilo...

„Na jako teškom gostovanju smo imali pobedu u rukama. Nismo uspeli i šta je tu je. Slede nam važne utakmice, nema previše prostora za razmišljanje o prošloj utakmici“.

Bezmalo čitavo drugo poluvreme Danilo Anušić je proveo na terenu i uz Zeka Ledeja i Kevina Pantera imao je najveću minutažu. U igri je proveo preko 34 minuta i za to vreme upisao 11 poena, po dva skoka, asistencije i blokade, ali i tri izgubljene lopte.

„Oni su ekipa koja igra u kontaktu, igra čvrstu i jaku košarku. To smo mogli da vidimo tokom utakmice, nije lako igrati protiv takvih ekipa kada je utakmica takva kakva je bila i u ovakvoj atmosferi. Dali smo sve od sebe, borili smo se. Jesmo izgubili, ali ima dosta dobrih stvari koje možemo da izvučemo iz ove utakmice“, završio je Danilo Anđušić razgovor za Sportklub.



tagovi

EvroligaKK PartizanPartizan Mozzart BetKK OlimpijakosDanilo Anđušić

Obaveštavaj me

Evroliga
KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara