(©FotoJet)
(©FotoJet)

Ataman mora da radi još 100 godina da bi stigao Željka Obradovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 10.06.24. | 13:27

Ističe nekadašnji generalni menadžer Makabija iz Tel Aviva Nikola Vujčić

Pokorio je Ergin Ataman ove sezone treći put Evropu sa drugim različitim timom i ušao u odabranu grupu stratega koji mogu da se pohvale takvim uspehom. Definitivno je stao rame uz rame sa najvećim trenerskim umovima Starog kontinenta, međutim prema rečima legendarnog Nikole Vujčića, još ne može ni da “primiriše” najvećem među njima - Željku Obradoviću.

U intervjuu za „BasketNews“ , dugogodišnjii generalni menadžer Makabija iz Tel Aviva koji po odlasku sa funkcije živi mirnijim i laganijim životom, ali i dalje pomno prati dešavanja u košarkaškoj Evropi, je bez okolišanja izjavio da aktuelni strateg grčkog Panatinaikosa mora da trenerski posao radi još najmanje ceo vek kako bi dostigao Obradovićeve visine.

Izabrane vesti

"Dok ne stigne Željka Obradovića mora da radi još 100 godina. Ako želite da nazovete trofej po nekom čoveku, onda je on pravi za vas“ rekao je Vujčić.

Nekadašnji hrvatski reprezentativac se potom osvrnuo na ovogodišnju uzbudljivu četvrtfinalnu seriju između Makabija i Panatinaikosa koja je sa sobom donela ogroman broj zanimljivih priča. Svaki poraz ekipe iz Atine praćen je vrelim izjava ili Atamana ili predsednika Dimitrisa Janakopulosa, pa je Vujčić, verovatno povučen događajima iz ove serije imao nešto drugačiji komentar kojim opet nije hteo da umanjuje uspeh Atinjana.

"Pre svega on je jedan od najenergičnijih ljudi u košarci koje sam ikada video. Imao je i sjajne igrače, odlične saigrače. Odradio je sjajnu predsezonu sa njegovim timom i doveo prave ljude u tim, a još na to ima i puno iskustva. Sad je došlo njegovo vreme. Nemam šta da kažem osim da je na impresivan način preokrenuo čitavu seriju protiv Makabija. Pobedili smo ih, a onda je počeo pritisak na sudije, navijače, na čitavu Evroligu. Ali to je sve u svemu sjajan posao, sjajan".

Vujčić se dotakao i tima Makabija iz sezone 2004/05 koji se smatra jednim od najboljih evroligaških ekipa svih vremena. Pored talentovanih imena ovaj tim imao je i lepotu u igri koju je bilo zadovoljstvo gledati.

"Mislim da je ta grupa igrača bila izuzetno talentovana. Entoni Parket je verovatno najbolji stranac koji je ikada igrao u modernoj Evroligi. Imali smo Šarasa, Mejsia Bastona, mene. Takođe su tu bili i odlični mladi igrači, svi su se zajedno uklopili u jedan sjajan tim. U jednoj sezoni u proseku smo beležili 92 poena i 25 asistencija po utakmici. To bi i danas bilo neverovatno. Ponekad pogledam ove utakmice kada ih uhvatim na televiziji i ne vidim nikoga u današnjoj košarci ko bi mogao da igra protiv one vrste košarke. Toliko asistencija, brzih bekova, bili smo brži nego što je košarka danas", zaključio je Vujčić.


tagovi

Ergin AtamanŽeljko ObradovićNikola VujčićEvroligaKK Makabi Tel AvivKK Panatinaikos

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara