Ataman o Lesoru: Pokazao je karakter u Partizanu, zato sam ga i doveo

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 23:43

Trener Panatinaikosa pohvalio nekadašnjeg centra crno-belih posle plasmana u finale Evrolige

Onog momenta kada je Ergin Ataman prošlog leta došao na klupu Panatinaikosa, znalo se da se sprema nešto spektkaularno. Turčin je kao prvo pojačanje doveo snažnog centra Matijasa Lesora što se sada pokazalo kao izvanredan potez. Nekadašnji centar Partizan Mozzart Beta je bio najzaslužniji za prolazak zelenih u finale Evrolige.

Imao je Lesor 17 poena i 10 skokova protiv Fenerbahčea u polufinalu. Partija na koju je navikao navijače Partizana, a sada njegovo ime skandiraju navijači Panatinaikosa.

Izabrane vesti

"Matijas je i prošle godine u Partizanu pokazao svoj karakter. On je bio dobar igrač, ali nisu mnogi razumeli njegov karakter. Zato je moja odluka bila da ga dovedemo. On je agresivan, energičan igrač, koji se uvek bori. Zato sam tražio da bude prvo pojačanje. Morate da imate takvog igrača, bio bih srećan ako unapredi slobodna bacanja, ako tu uradi spreman je za finale", rekao je Ataman.

Ipak, nije samo Matijas Lesor igrao na visokom nivo. Pohvalio je Turčin sve.

“Imam fantastičnu svlačionicu, koja razume kako se igra košarka. Napad možda nekad zakaže, ali odbrana mora da bude na nivou. Slukas je danas bio odličan u odbrani zato što je video da ostatak ekipe igra odbranu. Kalaicakis je bio odličan i uvek koristimo dobre defanzivce u završnici meča”.

Iako je Panatinaikos iskusan klub sa mnogim igračima koji su već bili ovde, bilo je i dobar broj debitanata kao što je Lesor, ali i Kendrik Nan i drugi...

“Pre utakmice sam rekao igračima u svlačionici, da ovo ne shvataju kao Fajnal-for, već kao običnu utakmicu koju moramo da pobedimo. Jako u odbrani i pametno u napadu. Ne razmišljaj o pobedi, tražio sam da igraju našu igru. Stručni štab nekad donese pogrešnu odluku, ali to večeras nije bio slučaj što je dodatno pomoglo igračima”.

Ipak, nije sve perfektno u Berlinu. Organizatori su za sada pokazali da nisu dorasli ovakvom događaju. Videli smo nerede na utakmicama, potom je utakmica kasnila, ali najkomičniji detalj je sa policijom i psima. Naime, ko je gledao utakmice, na prenosu je mogao da čuje lavež pasa, a isto je bilo i u sali za konferencije.

Ataman se nije libio da iskaže svoje mišljenje koji je i sam bio u centru incidenta još kada je tek stigao u Berlin i kada su ga umalo napali navijači Fenerbahčea sa kojima ratuje još od vremena kada je sedeo na klupi Galatasaraja.

Nedostatak organizacije u Nemačkoj i dalje traje. Policijski psi su na konferenciji za štampu, mogli bi da vas ugrizu. Ova organizacija koju su napravili Nemci je stvarno neverovatna“, dodao je Ataman.

Panatinaikos u finalu Evrolige igra protiv Real Madrida.


tagovi

Ergin AtamanMatijas LesorEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara