Foto: fiba.basketball
Foto: fiba.basketball

Australija poslala košarkašice Srbije u četvrtfinale Svetskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | pon. 26.09.22. | 15:02

Francuskinje otpisale olimpijskog vicešampiona, sa starim rivalom izabranice Marine Maljković će se boriti da izbegnu Amerikanke

Košarkašice Australije savladale su selekciju Kanade u pretposlednjem kolu grupne faze Svetskog prvenstva u Sidneju (75:72) i tako poslale reprezentaciju Srbije u četvrtfinale. Francuska je savladala Japan (67:53) i olimpijskim vicešampionkama spakovala kofere.

Iz Grupe B dalje idu Francuska, Srbija, Australija i Kanada. Domaćin turnira je na dobrom putu da sa prvog mesta ostvari plasman u narednu fazu. Pobedniku duela Srbije i Francuske (utorak, 09.30) najverovatnije će pripasti treće mesto i duel sa drugoplasiranim iz Grupe A, gde su Amerikanke obezbedile prvu poziciju. Za drugo će se poslednjeg dana boriti Belgija i Kina (utorak, 05.30).

Izabrane vesti

Zato je jasno da je sutrašnji duel veoma bitan za izabranice Marine Maljković. Imperativ je izbeći selekciju SAD koja je nastavila da pomera granice. Danas je bila bolja od Južne Koreje rezultatom 145:69.

Amerikanke su tako oborile i izjednačile nekoliko rekorda:

- Najveći broj postignutih poena u istoriji Svetskih prvenstva

- Najviše pogođenih šuteva (62/94) i asistencija (36) na jednoj utakmici

- Izjednačen rekordan pobednički niz na međunarodnim takmičenjima (26 trijumfa), koji su postavile u periodu od 1994. do 2006. godine


tagovi

Svetsko prvenstvo za košarkašiceženska košarkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara