Jorgos Barcokas (Star sport)
Jorgos Barcokas (Star sport)

Barcokas: Tražio sam da pravimo faul, sve je bilo protiv nas

Vreme čitanja: 3min | pet. 20.10.23. | 10:02

Trener Olimpijakosa ističe težak raspored

Lud meč u Pireju su odigrali Olimpijakos i Partizan. Oba tima su u određenim fazama utakmice bili pred pobedom, padali i vraćali se. Na kraju su veći fond kvalitetnih igrača i dominacija u skoku presudili u korist domaćeg tima.

Trener Jorgos Barckoas je zadovoljan što je upisan trijumf jer igra ne može da bude na mnogo većem nivou od prikazanog s obzirom na sve okolnosti. 

Izabrane vesti

Imali smo četiri meča u šest dana, tako da je ekipa bila iscrpljena jer je rotacija otišla na osam-devet igrača. Dali su sve, igrali srcem, pokazali karakter posebno kada smo gubili 14 razlike i vratili smo se u meč. Vilijams Gos je imao dosta minuta a nije imao nijedan trening. Ove pobede daju podsticaj timovima koji igraju zajedno i bore se za svaki posed“.  

Barcokas žali što je meč otišao u produžetke i što su njegovi izabranici dozvolili trojku Nanelija.

„Ako ste pravi tim, možete svakog da pobedite. Pogotovo kada sve ide protiv tebe, kao večeras. Smailagić je pogodio ludu trojku, na „plus tri“ nismo pravili faul iako je bilo jasno da sam to tražio. Nismo imali koncentraciju zbog napora koji smo uložili na parketu. Svaka čast igračima, čestitam našim navijačima, atmosfera je bila fantastična, a čestitam i Partizanu što je odigrao zaista dobru utakmicu“.

Opet je grčki strateg podvukao težak raspored.

Igrali smo u gostima sa Arisom, a kući protiv AEK-a. Sada imamo Kolos i PAOK u gostima i Panatinaikos kući. Tajming nam je bio težak zbog povreda. Kada se svi vrate, pokazaćemo potencijal. Čak i izazov koji sam prihvatio u Milanu, bez ikakve nade da ćemo pobediti, bio je da zaustavim meč i dam našim ključnim igračima oduška. Imamo premladu rotaciju bekova, a hoću da svi budu svežiji. Igrali smo četiri meča za šest dana, doneli neki loše odluke pod pritiskom umora i stresa, imali smo i dva uzastopna poraza. Možda smo i pogrešili u nekim situacijama i prihvatam da nas kritikuju za to. Kad budemo svi zajedno, probaćemo nešto više“.

O stanju igračkog kadra...

Imamo sve ključne igrače. Često su bek i visoki tandemi veoma ograničeni u pogledu onoga što mogu da uradim. Verujemo u ponavljanje i automatizme u onome što igramo. Trenutno ne možemo da ponovimo trening tako da imamo problem sa realizacijom. Došla su trojica, četvorica novih igrača i ovo im nije pomoglo da uđu u ritam. Brazdeikis, Sikma koji je dobro počeo sezonu su van tima... Sve što se dešava je nenormalno“.

Larencakis je bio neočekivani heroj Olimpijakosa.

„Larencakis je veoma važan igrač za nas i to je pokazao danas. Igra instinktom i ponekad te namami da grešiš ili praviš faulove koje ne bi trebalo. U svakom slučaju, on je važan za nas, naš Grk i moram da kažem bravo za njega. Trebalo je da završimo više napada sa dvojicom visokih igrača. Milutinov je šutirao, ali Fal još nije u dobroj formi i treba mu vremena“.


tagovi

Jorgos BarcokasKK Olimpijakos

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara