Foto: FIBA
Foto: FIBA

Basketaši Srbije su u finalu Svetskog prvenstva!

Vreme čitanja: 1min | ned. 26.06.22. | 18:26

Medalja je naša. Finale se igra od 21.30

Tako je majstori, Srbija je u finalu Svetskog prvenstva. Basket reprezentacija Srbije nastavlja da deli časove u Antverpenu. U polufinalu je savladana Belgija 17:12.

Belgijanci su u nekoliko navrata imali prednost, činilo se da bi mogli da na ispariraju. Ipak, trojka Majstorovica menja tok meča i od tada Srbija preuzima kontrolu i na kraju dolazimo do velike pobede.

Izabrane vesti

Videlo se da su Belgijanci ušli rasterećenije u meč, a to su iskoristili da dođu do prednosti 9:6. Ipak, nastavak meča protiče u znaku Srbije. Čini se da je ključan detalj bio šut Majstorovića sa distance. To je iniciralo veliku seriju od 8:1 u kojoj je pored Majstorovića veliku ulogu odigrao Vasić koji je dominirao i reketu.

"Veliki uspeh, ali nismo gotovi. Želimo zlatnu medalju. Hvala i publici koja je bila fantastična. Moramo sada da se odmorimo i spremimo za ono najbitnije - borba za zlato", rekao je Vasić.

Srbija u finalu igra od 21:30, a protivnik će biti bolji iz meča Francuska - Litvanija.

Oviim uspehom smo na pravi način iza sebe stavili prethodno prvenstvo u Amsterdamu kada smo bili četvrti. Srbija već ima četiri titule prvaka sveta (2012, 2016, 2017, 2018).


tagovi

Basket 3x3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara