Dejan Stanković: Projekat na duge staze! Dupla kruna, kvalifikacije, program za mlade igrače

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.05.20. | 13:31

„Što je teža situacija, moramo biti jači“, kaže trener Crvene zvezde

Još jedna pobeda i titula. Kao u navijačkoj pesmi Delija, Crvenoj zvezdi jedan trijumf garantuje odbranu šampionskoj trofeja i mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Već 30. maja, na gostovanju Radu, crveno-beli bi mogli da osiguraju zvanje prvaka i kasniji završetak sezone iskoriste za što bolju pripremu još jednog izlaska na evropsku scecnu.

Primetno je da su igrači i članovi stručnog štaba u nekoj vrsti euforije, pre svega usled činjenice da ponovo mogu da rade ono što najbolje znaju. Da se bave fudbalom, pošto je ublažavanje mera omogućilo treninge na otvorenom, a od ponedeljka će i preporuke Ministarstva omladine i sporta biti dodatno olabavljenje, pa će biti dozvoljena duel igra i treninzi će ličiti na one pre izbijanja pandemije.

Izabrane vesti

Nisam očekivao, ali sam se nadao. Svi kod nas u državi odradili su fenomenalan posao da se što pre vratimo u normalu. Fudbal je jedna od bitnijih stvari u našem društvu. Kako fudbal, tako i celokupan sport. Jedva smo čekali da izađemo na teren, radimo u grupama. Očekujemo da se spremimo u tri nedelje“, rekao je Dejan Stanković prilikom uključenja u Jutarnji program Prve televizije.

Šef stručnog štaba Crvene zvezde pojasnio je da je tokom skoro dvomesečne pauze bio u neprekidnom kontaktu sa izabranicima, pre sveg kako bih ih ohrabrio i psihički pripremio za letnje kvalifikacije.

Pauza ostavlja trag, rad od kuće nije isti kao rad na terenu. Ovo je projekat na duže staze. Nije samo završetak prvenstva, već se pripremamo za sledeću sezonu kada nas očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona. Protiv Rada imamo šansu da matematički osvojimo titulu. Velika stvar za klub, navijače. Pripremimećmo se i za preostale utakmice u Kupu Srbije. Želimo duplu krunu“.

Osim napada na trofeje, crveno-beli imaju zadatak više, da afirmišu što više momaka iz svoje škole. Zato su prvom timu priključeni golman Andrija Katić, kao i levi bek Uroš Blagojević, te napadač Ilija Babić.

Krenuo bih prvo od mladih igrača, omladinaca. To je program, puštaćemo što više naše dece da treniraju sa prvim timom. To je izazov i čast za njih, da osete šta je Crvena zvezda i kolika je. Imaju primer Gavre, Velje i Nege da uz dobar rad i profesionalizam kad dobiješ pravu šansu – iskoristiš je. Imaju cilj da igraju za prvi tim Crvene zvede“.

Paralelno sa takmičarskim izazovima na stadionu „Rajko Mitić“ vuku i poteze koji bi trebalo da rezultiraju jačanjem tima. U fokusu je brazilski napadač iz portugalskog Famalikaa, Anderson Oliveira Silva.

„Što se tiče pojačanja, zasad nema nikakvih dogovora, kako na prodaju, tako i na dovođenju igrača. U stalnom sam kontaktu sa klubom“.

Pandemija je ostavila traga, ali je Stanković ubeđen da će Zvezda kao klub i Srbija kao država prevazići krizu.

„Izlazili smo iz teške situacije 1994, imali smo sankcije. Nije bilo lako, ali smo se adaptirali i išli napred. Što je teža situacija, moramo biti jači“.

Optimizam mu daje i činjenica da je njegov kum Siniša Mihajlović na dobrom putu da dobije životnu bitku protiv opake bolesti.

Čujemo se stalno, odlično se oseća, počeo je i da trenira. Nesalomiv je! Kakvu glavu ima... Pobedio je sve, ispred svih nas je za koplje. Pregurao je viru korona u Rimu, zatvoren u stanu, izdržao je sve, vratio se u sportski centar. Srce mi je puno kad sam ga video na terenu“, dodao je Dejan Stanković.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaDejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara