Tanjević i Bjelica
Tanjević i Bjelica

Bojan Tanjević: Bićemo prvaci sveta već u Kataru

Vreme čitanja: 4min | pet. 23.09.22. | 09:03

Sjajan čovek, agent i menadžer ima velika očekivanja od Piksijevih Orlova

Potekao je iz čuvene familije Tanjevića. Kao dečak bavio se raznim sportskim aktivnostima, ali mu je čuveni košarkaški trener i rođeni stric Bogdan Boša Tanjević kazao da ne očekuje neku vrhunsku igračku karijeru. Zbog toga se fokusirao na školovanje pa je završio Mašinski fakultet u Beogradu i menadžment u sportu. Dugogodišnji je košarkaški menadžer, a radio je za “Interperformances”. Jedno vreme radio je iz San Marina. Bio je i predsednik FK Rudar iz Pljevalja i član je UO fondacije “Nataša Kovačević”. Otac mu je usadio veliku ljubav prema Crvenoj zvezdi.

“Kao i svi dečaci igrao sam fudbal. Sa ove distance svim roditeljima toplo preporučujem da decu usmere ka fudbalu, ne samo zbog motorike koju stiču, već zbog socijalnog aspekta i kompletnog razvoja ličnosti. Što se mojih sportskih aktivnosti tiče, u nekim kasnijim godinama zavoleo sam plivanje i skijanje. Naučio sam da skijam u 40. godini i 2018. sam, verovali ili ne, čak 11 puta bio na skijanju. Inače, pošto sam od rođenog strica Bogdana Tanjevića dobio sugestiju da me ne očekuje blistava košarkaška karijera, mada nisam bio loš igrač, posvetio sam se školi. Studije su bile prioritet u odnosu na igračku karijeru ”, ističe za Mozzart Sport Bojan Tanjević koji je nedavno bio učesnik podcasta Jao Mile (kod nekadašnjeg košarkaša Mileta Ilića, prim. aut.) i imao veoma zapaženo gostovanje. Ako niste gledali, obavezno odgledajte interesantnu, iskrenu emisiju, a mi smo Bojana pitali kako komentariše svoje prognoze za nedavno okončano EP u košarci?

Izabrane vesti

“Mada sam promašio, ne mislim da sam loš prognozer. Mislio sam da ćemo postati prvaci Evrope zbog toga što je naš tim igrao najbolje i bio vođen na najbolji način. Italijani su iskoristili, na najuspešniji mogući način, naših loših deset minuta. Nesrećno smo ispali, a problem je što su nas Italijani dobili po drugi put, navukli smo ih na leđa i biće teško da ih u budućnosti bacamo na kolena. Bez obzira na naš sastav biće teško sa Italijanima u nekim narednim okršajima. I mi smo svojevremeno izazivali komplekse kod drugih reprezentacija, pa su godinama morali da rade da bi nas dobili”, ističe za Mozzart Sport Tanjević. 

Odjeknuo je Vaš optimizam i po pitanju Mundijala u Kataru!?

“Ponoviću, Zvezdu i Partizan prestao sam da gledam kada sam izgubio svaku nadu da večiti mogu uraditi nešto u Evropi. Osvojiti Ligu Evrope ili Ligu šampiona. Prešaltao sam se potom na reprezentativni fudbal. Orlovi su i ranije “imali mesa”, ali smo imali konfuziju sa organizacijom. Izuzimam period sa Radomirom Antićem kao selektorom. Ostalo je u duhu vremena u kome živimo. Ovo je prvi put da Piksi svojom harizmom i znanjem nama ponovo uliva optimizam. Verujem da ćemo postati prvaci sveta u Kataru! Usadio je pobednički duh u ekipu, Stojković pazi na igrače i stručni štab…Igrači su dobri, te su dobri, mogu da igraju u više pravaca. Možemo da igramo ofanzivno, na gol više, potom, defanzivno, i naš selektor Stojković može da se igra, kombinuje... Igraćemo svoju igru, po kojoj smo nekada bili  prepoznatljivi i nećemo morati da se prilagođavamo rivalima. Neka nas skautiraju, dosta smo se mi pribojavali. Svi će imati strah od Mitrovića, Tadića i ostalih. Potencirao bih ulogu člana stručnog štaba Ljubinka Drulović. On zna kako se igra, pravi je znalac, dobar čovek i gasiće male vatrice ako se budu pojavljivale u timu. U Ljubinka imam veliko poverenje”.

 Sigurno ste imali sportske uzore da ne kažemo idole?

“Imao sam puno košarkaških uzora koje sam kasnije, baveći se pozivom koji radim, i upoznao odnosno sarađivao sa njima. Ali, ajde da kažem da je Dražen Petrović bio jedan od idola”.

Klub koji nosite u navijačkom srcu je Zvezda!?

“Vatreni sam navijač Crvene zvezde mada u porodici i familiji imam dosta navijača ‘çrno – belih’. Ipak, presudio je moj tata koji je obožavao Rajka Mitića. Ljubav prema prvoj zvezdinoj zvezdi usadio je i kod mene”.

Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?Ž

“Takvih događaja ima više, naročito nekih Bošinih mečeva koji kod nas, možda, nisu propraćeni u pravoj meri. Međutim, moj najsrećniji sportski trenutak, uključujući i stričeve uspehe, je Piksijev prvi gol protiv Španije 1990. godine. Ta njegova sreća, naša sreća u tadašnjoj državi, neka bude uvod u uspeh u Kataru”.

Neki životni ili sportski moto?

“Dve stvari su presudne, zdrav razum i kućno vaspitanje. Pokušavam da to negujem kod sebe, usadiću kod naslednika Nemanje, i prepoznajem kod drugih”.

Kao član UO humanitarne fondacije “Nataša Kovačević”, koja pomaže i sportistima sa nekim hendikepom, opredelio sam se da potencijalni dobitak od sutrašnjeg dobrotvornog listića usmerim za sportiste sa posebnim potrebama koji vežbaju u SK Singidunum. Znam da će biti saglasni i u našoj fondaciji.

PIŠE: Đurđe Mečanin

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara