Jusuf Nurkić (©fiba.basketball)
Jusuf Nurkić (©fiba.basketball)

Bosna i Hercegovina pred imperativom pobede protiv Mađarske: Razumemo okolnosti, daćemo sve od sebe

Vreme čitanja: 2min | sre. 16.08.23. | 12:57

Ukoliko žele da zadrže nade o plasmanu na Olimpijske igre, Jusuf Nurkić i drugovi će morati da trijumfuju

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle trijumfa nad Portugalijom (84:75), te neočekivanog poraza od Poljske (76:85), košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras igra odlučujući susret pretkvalifikacija za Olimpijske igre. Protivnik je selekcija Mađarske (21.00), a izabranike Adisa Bećiragića samo pobeda vodi u drugu fazu kvalifikacija.

Izabrane vesti

Ono što je bitno istaći jeste da Zmajevi zavise sami od sebe i neće prevelike važnosti imati drugi duel između Poljske i Portugalije, jer bi u slučaju trijumfa nad Mađarskom to značilo i ulazak među četiri najbolje ekipe turnire.

Svesni toga su i u taboru BiH pa će morati mnogo ozbiljnije pristupiti meču nego što je to bio slučaj protiv Poljske.

BiH je veliki favorit za pobedu i zaista bi bilo iznenađenje da rezultat bude drugačiji, pogotovo što je ovo praktično prvi put da selektor Bećiragić računa na tri najveće zvezde u isto vreme Džanana Musu, Jusufa Nurkića i Luku Garzu.

Iz tog razloga kalkulisanja nema. Od starta će se ići na pobedu, najavio je Nurkić koji je bio najefikasniji u prva dva meča.

"Poznajemo dobro njihovu ekipu, koja je sada, doduše, u nešto drugačijem sastavu. Svesni smo šta mogu. Razumemo kakve su okolnosti bile poslednjih dana ovde u Poljskoj, ali smo sigurni da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobedu”, istakao je Nurkić.

Mađari su na pretkvalifikacijskom turniru u Poljskoj poraženi u oba meča, a izabranici selektora Adisa Bećiragića prošle i ove godine tri puta su igrali protiv mađarskih košarkaša (na Evrobasketu i u kvalifikacijama za SP) i imaju bilans od dva trijumfa i jednog poraza.


tagovi

Jusuf Nurkićkošarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara