Sem Hauzer i Dža Morant (©AFP)
Sem Hauzer i Dža Morant (©AFP)

Boston sa 21 trojkom potopio Memfis, Hauzer i Vajt pokrili užasnog Tejtuma i učinili da se zaboravi na povrede

Vreme čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 23:03

Seltiksi u problemima sa povredama, ali se to ne oseti pored odličnog dvojca

U Sjedinjenim Američkim Državama sve je danas podređeno 57. Superbolu u Finiksu i najveći događaj u NFL sezoni nešto je poput nacionalnog praznika. Ipak, kao uvertira za nadolazeći spektakl, evropska košarkaška publika mogla je da vidi zanimljiv košarkaški duel između Bostona i Memfisa koji je na kraju pripao Seltiksima rezultatom 119:109 (26:28, 35:20, 21:33, 37:28).

U susretu sa mnogo promena vođstva i velikim oscilacijama na obe strane pobednik je odlučen tek posle rezultatskog zaokreta u poslednjoj deonici, kada je presudilo šutersko raspoloženje domaćeg sastava. Kelti su pocepali mrežicu gostiju u ubacili čak 21 trojku iz 51 ispaljenog šuta, Memfis je poslednje vošstvo imao kod rezultata 87:85 posle polaganja Džerena Džeksona, da bi Pejton Pričard trojkom najavio seriju 12:4 kojom je Boston otišao na +8 (99:91) i najavio trijumf. Pokušali su Dža Morant i Dezmond Bejn da održe Grizlise do kraja u igri, ali nisu imali rešenje za dobro raspoloženog protivnika u završnici.

Izabrane vesti

Susret su obeležili Derik Vajt i Sem Hauzer koji su večeras u potpunosti nosili igru Bostona. Vajt je susret završio sa 23 poena, 10 asistencija i tri skoka, Hauzer ga je ispratio sa 20 poena i šest dalekometnih hitaca, a zajedno su skupili čak 10 trojki! Hauzer se u tom elementu posebno istakao, izjednačio karijerni rekord po broju pogodaka van linije 7,24 metara i potvrdio odličnu formu u poslednjih nekoliko utakmica.

Hauzer igra svoju drugu NBA sezonu, a zanimljivo je da na draftu 2021. nije izabran. Ipak, u avgustu iste godine potpisao je dvosmerni ugovor sa Keltima, dok je u novembru debitovao u najjačoj ligi sveta. Zbog velikog zalaganja na treninzima i dobrog rada pre godinu dana mu je dvosmerni ugovor nadograđen u garantovani, da bi letos potpisao trogodišnju saradnju vrednu 6.000.000 dolara. U poslednje vreme dobio je veći prostor za igru pošto zbog povreda nema Markusa Smarta, Džejlena Brauna i Malkolma Brogdona, a svojim izdanjima u potpunosti je opravdao poverenje trenera Džoa Macule.

Ono što je svakako u prvom planu jesu pogoci sa distance. U poslednja tri meča ubacio je čak 14 trojki, a sezonski prosek mu je iznad 41 odsto! U protekla četiri meča skupio je 61 poen, 19 trojki uz gotovo 60 odsto preciznosti... Vajt je u drugom vezanom meču upisao dabl-dabl, a uz zbirno 20 asistencija skupio je 56 poena. Večeras je odigrao čak 40 minuta, a iako je to prinudan potez, svakako je pokazao da može da nosi težak dres Bostona. U februaru je na proseku od 21,8 poena, te po šest asistencija i skokova.

Njih dvojica, zajedno sa rezervistima Pejtonom Pričardom, Majkom Muskalom i Grentom Vilijamsom vodili su Boston do pobede i pokrili Džejsona Tejtuma koji iza sebe ima užasno veče. Tejtum je susret završio sa 16 poena, ali samo tri pogođena šuta iz 16 pokušaja, odnosno 1/8 za tri! Devet poena dao je sa linije slobodnih bacanja, uz sedam skokova i tri asistencije. Nije se proslavio američki reprezentativac, ali može da zahvali Vajtu i Hauzeru na tome što je Boston nastavio pobednički niz.

Morant je bio najefikasniji igrač utakmicesa 25 poena (9/18 iz igre), dok je Bejn upisao 18 poena uz sedam asistencija i šest skokova. Memfisov poraz dobro je došao Denveru koji zadržava pet pobeda rastojanja na vrhu tabele Zapada, uz utakmicu više doduše...

Drama u Torontu, iako je niko nije očekivao na polovini poslednje četvrtine duela sa Detroitom. Reptorsi su pokidali živce svojim navijačima, pošto su umalo prokockali +13 (108:95) i igrali završnicu na jednu loptu. Domaćin je uspeo da slavi rezultatom 119:118 (31:29, 22:23, 31:25, 35:41).

Potpuno ludu četvrtinu odigrali su košarkaši dva tima, pošto je rezultat iste bio u ravni sa poluvremenima utakmica na evropskom kontinentu, pošto je stajalo 41:35 za goste!

Fred Vanvlit predvodio je listu strelaca sa 35 poena (12/26 iz igre, 6/13 za tri), dok je Bojan Bogdanović bio predvodnik uzleta gostiju koji je umalo doveo do preokreta sa 33 poena (10/18 iz igre, 3/8 za tri). Paskal Sjakam je kod domaćih imao 28, a Alek Burks 21 poen za Pistonse.



tagovi

Sem HauzerDerik VajtDžejson TejtumBoston SeltiksMemfis GrizlisNBA ligaPejton PričardMajk Muskala

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara