Huančo i Vili Ernangomes (©Reuters)
Huančo i Vili Ernangomes (©Reuters)

Bratski paket za dominaciju Barse u reketu! Stiže zamena za Mirotića, uz Vilija i Huančo Ernangomes

Vreme čitanja: 3min | pet. 07.07.23. | 10:18

Katalonski klub poslao ponudu krilnom centru Toronto Reptorsa

Nekada su braća Pau i Mark Gasol predvodili Španiju, bili strah i trepet niko nije mogao da im parira. Pred košem Crvene furije bio je podignut zid, a u dresu sa državnim grbom tim stopama su krenula i braća Ernangomes. Dominirali su Vili i Huančo na Mundobasketu i Evrobasketu, a uskoro bi mogli i u – Barseloni!

Jedna transfer bomba u Kataloniji je odjeknula malo pre ponoći: Real Madrid odlučio je da se ne meša i ne stane na put Blaugrani da dovede Vilija. Ponudu neće izjednačiti, a ubrzo se začula nova detonacija. Barselona je dostavila ponudu i njegovom bratu, javljaju Španci. Želi da ih ujedini, da igraju na istoj adresi i da reprezentativce vrati u domovinu.

Izabrane vesti

Barselona je sa Nikolom Mirotićem na “ratnoj nozi”, traži put i način da se rastane sa iskusnim košarkašem, jer zbog finansijskih problema – Đoan Laporta govorio da klub više ne može da troši 40.000.000 evra na plate – mora da reže troškove. A, postizanje dogovora sa igračem za su zainteresovani Olimpijakos, Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet prioritetni je posao. Ipak, iako rešavanje delikatnog problema nije na pomolu, u Palau Blaugrani aktivno rade na formiranju tima za iduću sezonu.

Nisu u katalonskom klubu zadovoljni kako im je centarska linija prethodne sezone obavljala defanzivne zadatke, pa su odlučili da dignu pravi pravcati bedem. Ideja je: bratski paket za dominaciju u reketu. Veruju u Barseloni da će tako biti korak bliže osvajanju Evrolige. Samo je pomalo nejasno kako se Vili i Huančo uklapaju u finansijsku projekciju… Jer, budžet će biti drastično smanjen, a teško da će španski asovi igrati za siću.

Spremljene su dve bombe, ali zasad nijedna nije eksplodirala. Ozvaničenje Vilija, koji je prihvatio ponudu, se tek očekuje i trebalo bi uskoro da se dogodi, osim ako se Real Madrid ne predomisli u poslednji čas i, ipak, izjednači ponudu. Dok Huančo treba da se izjasni. Dat mu je rok, ali na Pirinejima veruju da će se stvari odvijati u željenom smeru, te da će tvorci svetskog i evropskog zlata sa prethodnih reprezentativnih takmičenja biti veliki aduti Blaugrane. Potpišu li obojica, definitivno bi na taj način bio kompenzovan odlazak Sertača Šanlija i izvestan razlaz sa Nikolom Mirotićem.

Kataloniju je zbog mogućeg dolaska braće zahvatila euforija, pogotovo zbog Vilijevog izglednog potpisa. Iako nekadašnji prvotimac Kraljevskog kluba u minuloj sezoni nije imao ogromnu minutažu i izuzetno važnu ulogu u Nju Orleansu, doneo bi čvrstinu u reketu. Uostalom, najkorisniji je igrač prethodnog Evropskog prvenstva, a prema naprednoj statistici najbolji defanzivac NBA lige za proteklu sezonu. Na uzorku od 48 minuta beležio je 19 skokova.

U tom segmentu nadmašio je i Rudija Gobera, koji je prema naprednoj statistici na tu minutaži imao 18,2 uhvaćene lopte, Entoni Dejvisa (17,7), Janisa Adetokunba (17,6), Nikole Jokića (17) i Džoela Embida (14).

Barselona bi sa Vilijem i Huančom Ernangomesom, koji je prethodnu sezonu proveo u Toronto Reptorsima gde je trener postao Darko Rajaković, dobila na čvrstini u reketu, ali i na pokretljivosti, pa i šutu sa distance. Jer, nije im strano da potegnu sa velike razdaljine i – pogode. Budžet će biti skresan, ali ne znači nužno da će katalonski klub imati slabiji tim. Bratski tandem bio bi ozbiljna nadogradnja, mogao bi Rođer Grimau da bude na slatkim mukama ukoliko se nešto ne izjalovi.


tagovi

KK BarselonaVili ErnangomezHuančo ErnangomezNBA ligaToronto ReptorsNju Orleans PelikansKošarkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara