Lebron Džejms (©AFP)
Lebron Džejms (©AFP)

Bravo, Kralju: I Lebron hvalio Jokića

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 06:56

As Lejkersa istakao inteligenciju srpskog centra

Odbijao je Lebron Džejms da se preda. Nije želeo, kao retko kad u karijeri, da bude počišćen sa maksimalnih 4:0 u plej-of seriji, ali morao je da stegne ruku boljem i pomeri mu se sa puta u veliko finale NBA lige. Denver je još jednom savladao Los Anđeles Lejkerse (113:111) i prvi put od osnivanja franšize boriće se za pehar NBA lige. Najveće zasluge za to ima Nikola Jokić, a i sam "Kralj" odao je priznanje mlađem kolegi.

U četvrtom meču sa Lejkersima Jokić je oborio rekord Vilta Čemberlejna po broju tripl-dablova u plej-of mečevima jedne sezone. Nekadašnji as imao ih je sedam, dok je Srbin u 15 ovogodišnjih mečeva doigravanja osam puta kolone za poene, skokove i asistencije ispunio trocifrenim brojevima. Fantastičan učinak, koji je prepoznao i Džejms.

Izabrane vesti

Iako mu posle maksimalnih 48 minuta igri i 40 poena u meču koji je njegov tim izgubio verovatno nije bilo mnogo do priče, iskusni as nije propustio da pohvali mlađeg kolegu. Pre svega, njegovu košarkašku inteligenciju koja mu omogućava da iako centar. često dejstvuje kao bek i nepredvidivim dodavanjima razigrava saigrače.

"Možda se ne priča dovoljno o tome jer ljudi ne shvataju, ali ja shvatam. On je poseban", konstatovao je Lebron na priču o potezima kojima je Jokić sposoban da uništi samopouzdanje rivala.

U noćašnjem okršaju bile su to dve trojke uz zvuk sirene za kraj napada. I to iz veoma teških pozicija, sa jedne noge i tela unazad. Uspeo je Jokić da pogodi i dobije lepo priznanje kolege. Pre toga je dobio MVP trofej za partije u plej-ofu Zapadne konferencije.



tagovi

Nikola JokićLebron DžejmsNBA ligaplej-of NBA lige

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara