Nikola Jokić (©AFP)
Nikola Jokić (©AFP)

Posle Majkla Džordana tu je i Medžik Džonson: Jokić MVP Zapada

Vreme čitanja: 2min | uto. 23.05.23. | 06:12

Centar Denvera proglašen za najboljeg igrača plej-ofa svoje konferencije

Nije uspeo da upiše het-trik u priznanjima za najkorisnijeg igrača ligaškog dela NBA lige. Ove sezone nagrada je diskutabilno pripala Džoelu Embidu iz Filadelfije, ali nije Nikola Jokić ostao praznih ruku. Posle fantastičnih partija u plej-ofu i plasmana u veliko finale apsolutno zasluženo proglašen je najboljim igračem Zapadne konferencije.

MVP nagradu koja nosi ime po čuvenom Medžiku Džonsonu uručena mu je posle četvrtog meča sa Los Anđeles Lejkersima i pobede 113:111 za maksimalnih 4:0. Ponovo je srpski centar bio fantastičan i još jednom tripl-dabl partijom (30 poena, 14 skokova, 13 asistencija), osmom u tekućem doigravanju, stigao do rekorda kada je u pitanju takav učinak u mečevima plej-ofa jedne sezone. Prethodno je najuspešniji bio Vilt Čemberlejn sa sedam tripl-dablova.

Izabrane vesti

Tako je Jokić nagradi Majkl Džordan, koja se dodeljuje za ligaški deo sezone, dodao još jednu nazvanu po velikanu najjače košarkaške lige na svetu. Ako nastavi u ovom ritmu, ko zna, možda u budućnosti neko priznanje ponese i njegovo ime.

Svakako, za tako nešto potreban je šampionski prsten, a Nagetsi su na pravom putu da se okite ove sezone. Rival u finalu gotovo sigurno biće im Majami, koji vodi 3:0 protiv Bostona.

U dosadašnjih 15 mečeca aktuelnog plej-ofa, Jokićev prosek je 29.9 poena, 13.3 skokova i 10.3 asistencije, a Denverov učinak 12 pobeda i tri poraza. Jednom rečju - fantastično!



tagovi

NBA plej-ofNBA ligaNikola Jokić

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara