"Same protiv svih - srpske košarkašice!"
"Same protiv svih - srpske košarkašice!"

BRAVO!!! Srpske lavice pojele Hrvatice!

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.06.15. | 20:45

Da su srpske košarkašice htele, mogle su da ostvare i ubedljiviju pobedu...

Same protiv svih - srpske košarkašice!

Dve utakmice - dve ubedljive pobede! A najnovija bila je ubedljivija od one prethodne, ostvarene nad Letonkama. Srpske košarkašice upisale su još jedan trijumf na Evropskom šampionatu u Mađarskoj, pošto su u velikom balkanskom derbiju „pojele“ Hrvatsku rezultatom 89:72 (19:20, 25:20, 26:17, 19:15) i na najbolji način najavile da će napasti prvo mesto na tabeli Grupe C i ništa manje od toga!

Izabrane vesti

Baš kao i u susretu sa Letonijom, Milica Dabović i drugarice protivnicama dale su samo jednu četvrtinu nade, a onda su uradile ono što najbolje znaju i umeju - podigle nivo igre na stepen koji je bio nedostižan za desetkovane Hrvatice i slavile više nego zasluženu pobedu. Uz čak 11 ubačenih trojki!

Interesantno, u ovoj utakmici selektor Maljković pružila je priliku svim učenicama, a one su joj uzvratile poverenje na najlepši mogući način, pošto su sve uspele da se upišu u listu strelaca. Još bolje, 11 košarkašica ubacilo je više od pet poena! A najefikasnija među njima ponovo je bila fantastična Jelena Milovanović, koja je meč završila sa 18 poena, tri skoka i asistencijom, dok ju je u stopu pratila Nevena Jovanovića sa 10 poena, pet uhvaćenih lopti i tri uspešna dodavanja. Zapaženu ulogu imala je i američka Srpkinja Danijel Pejdž sa šest poena, sedam skokova i dve asistencije, Ana Dabović je ubacila sedam poena i podelila pet asistencija, dok je Sonja Petrović ubacila devet poena i uhvatila pet lopti. 

Kod Hrvatica Iva Borović imala je 17 poena, a jedan manje dodala je Mirna Mazić.

Treba istaći da je rezultat do kraja utakmice mogao da bude daleko ubedljiviji, ali je Hrvatska na kraju uspela da koliko-toliko spasi obraz.

Sledeći meć izabranice Marine Maljković igraju već u nedelju od 16.30, a protivnik je Velika Britanija, koja u prve dve utakmice ima isto toliko poraza.

--------------------------------------

SRBIJA – HRVATSKA 89:72 (19:20, 25:20, 26:17, 19:15)

Dvorana: Arena Savarija, Sombathelj
Gledalaca: 1.200

SRBIJA: Radočaj 7, Petrović 9 (5sk), Čado 1, Krnjić 7, Jovanović 10 (5sk, 3as), Milovanović 18 (3sk), Butulija 7, Ajduković 5 (8sk), Topuzovič 5, M. Dabović 7, A. Dabović 7 (5as), Pejdž 6 (7sk, 2as).

HRVATSKA: Ivezić, Borović 17, Miloglav 2, Ciglar 11, Begić 9, Slišković 4, Mazić 16, Ivanković 6, Tikvić 4, Džankić 3.

--------------------------------------

(FOTO: MN Press)


tagovi

Nevena JovanovićJelena MilovanovićEvropsko prvenstvo za košarkašice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara