Dušan Domović Bulut (©Reuters)
Dušan Domović Bulut (©Reuters)

Bulut o Big 3 ligi: Treniram u kampu Kobija Brajanta, Nejt Robinson i Džejson Ričardson prvi rivali

Vreme čitanja: 2min | čet. 05.08.21. | 11:31

"Moj plan je da se u godinama koje dolaze dokažem i u Americi. Želim da i preko Atlantika ostvarim zapažene rezultate, ali svakako neću zaboraviti ni moj klub Novi Sad", kaže najbolji srpski i svetski basketaš

Posle velikog uspeha i osvajanja bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju, srpskog basketaša Dušana Domovića Buluta očekuju novi izazovi.

Godinama unazad najbolji basketaš sveta direktno iz Japana uputio se u Ameriku gde ga očekuje učešće u profesionalnoj „BIG 3 ligi“, bez svake sumnje najkvalitetnijem basket takmičenju na svetu. U prilog tome svedoči podatak da će Domović Bulut teren deliti sa asovima NBA i Evrolige kao što su Ron Artest, Džeremi Pargo, Džo Džonson, Katino Mobli, Rašard Luis, Nejt Robinson, Mahmud Abdul Rauf, Džejson Ričardson, Dru Guden i mnogi drugi.

Izabrane vesti

"Privikavanje na novu vremensku razliku i oporavak posle velikih napora na Igrama u Japanu su otežavajuća okolnost za mene", počinje priču Domović Bulut i dodaje:

"Moje telo nije najbolje reagovalo, vučem i povredu zgloba, ali veoma sam uzbuđen i nadam se da će adrenalin odraditi svoje i da ću biti na visini zadatka. Trenutno sam u Dalasu, imam priliku da treniram u jednom od trening kampova Kobija Brajanta i iskustvo je zaista fenomenalno", konstatuje Domović Bulut koji je prvi Evropljanin koji će igrati u BIG 3 ligi, za koju je nedavno draftovan kao treći pik.

Petak, 6.40: (1,03) SAD (Ž) (28,0) Srbija (Ž) (12,0)

Prvi meč, Domović Bulut igraće protiv ekipe „Tri State“ u Milvokiju, koju sa klupe predvodi legendarni Džulijus Irving, poznatiji kao Doktor Džej.

"Biće vrlo zanimljivo naći se na terenu protiv NBA zvezda Nejta Robinsona i Džejsona Ričardsona. Naš cilj je da uđemo u plej-of, ali biće veoma teško. Imamo probleme sa povredama, ali nema sumnje da će biti velika borba. Verovatno će mi trebati malo vremena da se adaptiram na nešto drugačija pravila, ali nadam se da ću biti spreman".

U drugom susretu Bulutova ekipa odmeriće snage 7. avgusta u Čikagu.

"Ekipu 'Elijensa' sa klupe vodi trener Rik Mahorn, član čuvene generacije Detroit Pistoinsa u kojoj su igrali Ajzea Tomas, Džo Dumars, Denis Rodman... U timu su Greg Oden, svojevremeno prvi pik u NBA, ali i Andre Ovens koji je bivši igrač Crvene zvezde. Nadam se dobroj utakmici, ali i podršci naših ljudi i navijača kojih ima mnogo u Čikagu".

U američkoj profesionalnoj BIG 3 ligi učestvuje 12 ekipa, a četiri prvoplasirane izboriće učešće u plej-ofu koji se igra na Bahamima. O popularnosti ovog takmičenja u Americi najbolje govori činjenica da je prosek gledalaca na utakmicama oko 14.000.

"Moj plan je da se u godinama koje dolaze dokažem i u Americi. Želim da i preko Atlantika ostvarim zapažene rezultate, ali svakako neću zaboraviti ni moj klub Novi Sad, kome ću u zavisnosti od mogućnosti i dalje davati doprinos i pomagati na terenu ili van njega", zaključio je Domović Bulut.



tagovi

Basket 3x3Basket 3na3Dušan Domović Bulut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara