Košarkaši Čačka 94 (©KSS)
Košarkaši Čačka 94 (©KSS)

Čačak 94 u najboljim godinama: Ovo je bajka! Trnovit put, ali isplatilo se

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.02.24. | 13:07

“Nismo se sa Borcem ukrštali kraj Morave, a slučaj je hteo da naš prvi zvanični susret ikada bude kraj Nišave. Šta tek reći za ono što sledi uz meč protiv Crvene zvezde”, kaže za Mozzart Sport tim menadžer Čačka 94

Jutro posle velikog iznenađenja na startu Mozzart Kupa Radivoja Koraća, uspeh Čačka 94 i dalje odjekuje Nišom i košarkaškom Srbijom. Ukratko, Čačak 94 u Nišu ostvario je ono što je malo ko smatrao mogućim. Zato u petak od 17 časova i sledi najveća nagrada za ovaj tim - duel sa braniocem Žućkove levice, Crvenom zvezdom.

Klub koji je do pre šest godina igrao Drugu srpsku ligu iliti četvrti rang, a danas traži svoj put do Superlige, slavi ove godine 30 godina postojanja. Posle dve decenije u nižim rangovima takmičenja, od 2016. klub preuzima nova uprava na čelu sa Vukom i Milanom Popovićem i Čačak 94 najbolje rezultate u klupskoj istoriji.

Izabrane vesti

Već 2018. Čačak 94 zauzeo je prvo mesto u Drugoj srpskoj ligi i plasirao se u viši rang, da bi 2021. doživeo najveći uspeh i otišao do Druge lige Srbije! U samo godinu dana Čačak 94 proživljava najbolji period klupskog postojanja jer stiže i do plasmana u KLS u kojem se takmiči poslednjih sezonu i po.

Sa dolaskom do finala drugog stepena Kupa Srbije i plasmana na završnicu Mozzart Kupa Radivoja Koraća, Čačak je postao jedan od svega dva debitanta koji je u četvrtfinalu uspeo da nadigra klub iz ABA lige. Zato je i bio red da se razgovara sa Kostom Nikitovićem, generalnim menadžerom kluba.

“Ovo je bajka za Čačak 94! Podvig je dobiti Borac, i to na prvoj zvaničnoj utakmici između dva kluba. Nismo se sa Borcem ukrštali kraj Morave, a slučaj je hteo da naš prvi susret ikada bude kraj Nišave. A, šta tek reći za ono što sledi, a to je meč protiv Crvene zvezde”.

Velika je stvar za Čačak da ima još jedan konkurentan klub u srpskim okvirima.

“Pobedu je odnela čačanska košarka. Put je bio trnovit, pun izazova, uspona i padova, lepih i manje lepih stvari, svega što je sastavni deo života i najlepše igre na svetu. Klub na čelu sa Vukom Popovićem emotivno je shvatao sve što je prethodilo ovom istorijskom trenutku, pa kako ne bi ovo što se desilo sinoć”.

Grad Čačak zahvaljujući ekipi Đorđa Mićića po prvi put ima predstavnika u polufinalu.

“Trudili se jesmo, a preračunavali nismo! Kao što je iz kluba ponavljano pred Kup Radivoja Koraća, najveći pobednik je čačanska košarka, ali momci iz Čačka 94 su napravili nešto što se dosad desilo samo tri puta u novijoj istoriji kupa, a to je da ekipa iz nacionalnog prvenstva savlada ekipu iz regionalnog šampionata. Žreb je tako hteo da se u prvoj utakmici turnira sastanu baš klubovi iz našeg grada, a ono što je dodatna zanimljivost je da ovaj meč ujedno i prvi zvanični meč ikada između Borca i Čačka 94”, kaže Nikitović i nabraja zaslužne:

“Ovaj meč je predstavio javnosti i momke kao što je Petar Grojić, koji je imao odlično šutersko veče i sa 20 poena bio najefikasniji u našoj ekipi. Odličnu rolu odigrao je i Miloš Stajčić koji je zabeležio dabl dabl sa 13 poena i 12 skokova, kao i Lakić sa 19 poena i sedam skokova. Odlični Pulijam na kraju je nadigrao Segua, koji iako najefikasniji u ekipi Borca, nije imao dovoljan doprinos. Dodić je sa 10 skokova uz pomenute Stajčića i Lakića, kao i Gašića zatvorio reket i naša ekipa je kontrolisala reket i imala čak 42 skoka naspram 29 skokova Borca. Ovi momci su izašli u prvi plan sinoć”.

Tim je funkcionisao kao jedan.

“Da, zato ne treba zaboraviti ni sve ostale momke iz ekipe, pre svega kapitena Mladena Pantića, koji je najstariji igrač u novijoj istoriji Kupa Radivoja Koraća i to je još jedna istorijska stvar koju Čačak 94 ispisuje, Dumića, Pešakovića, povređene Majstorovića i Danilovića koji su bili uz ekipu na klupi i najmlađeg i takođe člana juniorskog pogona u ekipi Dejana Kolarevića, Jakova Tatića. Ističem da problema sa smeštajem nije bilo, jer iako mnogi nisu verovali u ovaj uspeh, klub jeste i meč protiv aktuelnog branioca kupa i šampiona Srbije, evroligasa, ekipe Crvene zvezde čekamo iz Niša.”, poručio je Nikitović.


tagovi

Čačak 94Kosta NikitovićMozzart Kup Radivoja KoraćaKup Radivoja KoraćaKup Radivoja Koraća 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara