Čović: Veći deo javnosti je želeo da izgubimo u Istanbulu! Duško pogrešio sa Šabazom i Bolombojem

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.04.24. | 21:11

"Protiv Studenskog Centra nas je Bog pomazio", poručio Nebojša Čović

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović žestoko je iskritikovao igrače tog kluba zbog poraza od Anadolu Efesa od 45 razlike. Gostujući u emisiji „U obruču“ na televiziji Arena prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana je ponovo pričao na brojne teme i ponovio da je bivši trener Duško Ivanović imao potpunu autonomiju u izboru igrača i tima.

Pričao je i o bivšim trenerima, ali je emisija počela aktulenom temom. Pobeda nad Studenskim centrom ostala je u senci loše igre. Identično loše igre kao u Istanbulu.

Izabrane vesti

"Mislio sam da su igrači izvukli određene pouke. Utakmica iz Istanbula je sramota za Crvenu zvezdu. Očekivao sam posle razgovora koje su imali da će ozbiljnije ući u duel sa Studentskim centrom. To ne može tako da funkcioniše i Bog nas je opet pomazio na neki način. Ja kao predsednik kluba moram da razumem sve i dobro i loše“, poručio je Nebojša Čović.

O sezoni u ABA ligi.

„Jako nam je važna prednost domaćeg terena. Sada je imamo i treba je odbraniti. Ona ne može da se odbrani sama od sebe. Svako treba da izvršava svoje zadatke i obaveze. Na tome sam zamerio večeras. Možda je postojao šok zbog meča u Istanbulu. Imali ste ambijent gde je deo javnosti to proglašavao nacionalnim interesom srpske košarke i veliki deo koji je mislio da ne mora, da Zvezda treba da izgubi. Taj rezultat od 45 razlike je ostavio određeni trag“.

"TEODOSIĆU SE NAPADA PORODICA"

On je ponovio da je skauting ovosezonskog tima uradio Duško Ivanović.

„Promašeno je sa prvim plejmejkerom. Ko je mogao da zna da Šabaz neće biti taj. I da sam hteo da se bavim skautingom, nisam mogao jer sam tada bio operisan. Duško je napravio neke greške. On je i tada mislio da je pogrešio sa Bolombojem. Nije ga skinuo za prvu utakmicu. Negativna atmosfera se napravila kada je Šabaz opravdano kasnio na pripreme. Javio se i rekao da će kasniti zbog porodičnog problema. A Duško je bio zagovornik i da se ugovor raskine“.

Ponovio je da nije zadovoljan izdanjem u Evroligi.

„ Ja sam najavljivao plej-of jer sam mislio da smo napravili najbolji mogući tim. I tim nije loš po imenima. Janis se muči i postavlja sve to. Mi nijednu utakmicu u Evroligi nismo pobedili bez Tea. Ja Tea znam, formiran je u FMP-u, a prvi naredni klub mu je bio Olimpijakos. Voleo bih da ostane još jednu sezonu, ali mora da se napravi određena preraspodela. A vidite da postoji težnja da se on destabilizuje porodičnom aferom“.


tagovi

Nebojša ČovićDuško Ivanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara