Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Crna Gora pala u Tbilisi areni i ostala u neverici zbog sudija

Vreme čitanja: 1min | ned. 13.08.23. | 19:09

Gruzija savladala Crnu Goru na prijateljskom meču u Tbilisiju

Želeli su košarkaši Crne Gore da u pobedničkom raspoloženju završe evropsku odiseju pred odlazak na Svetsko prvenstvo, ali nisu uspeli - u reprizi meča koji je prošle godine rešavao pitanje putnika u osminu finala Evrobasketa, na istom mestu - u "Tbilisi areni", košarkaši Crne Gore su poraženi od Gruzije 84:79.

Izabrane vesti

"Domaćima je očigledno puno značio meč, nakon što smo ih pobedili u susretu odluke tokom grupne faze Evrobasketa, a često su i domaće sudije ostavljale naše košarkaše i stručni štab u neverici odlukama. Posebno na kraju prvog poluvremena, kada nisu priznale poene Radončiću, iako je lopta zaustavljena u silaznoj putanji po više kriterijuma", stoji na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Crne Gore.

Ivanović je prednjačio poenterski sa 18 poena uz pet asistencija i četiri skoka. Nikola Vučević dodao 15 poena i osam uhvaćenih lopti. Po devet poena Marka Simonovića i Mihailovića, osam Perija.

Boško Radović i njegovi izabranici se vraćaju u Bar, gde će odraditi još nekoliko treninga, a onda u sredu veče otputovati u Manilu. Tamo će 20. avgusta igrati posljednji pripremni meč, sa domaćim Filipinima, a pet dana kasnije je najvažnija utakmica u grupi D Mundobasketa, protiv Meksika.

Utakmica u Tbilisiju je bila prepuna oscilacija na obje strane. Nakon izjednačenog starta, "crveni" su "prespavali" finiš prve četvrtine, u nekoliko navrata su stizali prednost, ali na kraju je Gruzija dalekometnim šutevima prelomila pitanje pobednika.


tagovi

košarkaška reprezentacija Crne Gore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara