Roberson i Peri (©FIBA Basketball)
Roberson i Peri (©FIBA Basketball)

Crnogorci poraženi u Tuzli, pobeda nad Češkom vodi na Mundobasket

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.02.23. | 22:04

Igrači Boška Radovića zadržali prednost u međusobnom skoru, ali ne smeju da se igraju sudbinom u poslednjem kolu

Crna Gora nije uspela u nameri da obezbedi plasman na Svetski kup kolo pre kraja kvalifikacija. Nisu igrači Boška Radovića uspeli da izdrže do kraja napetog meča u Tuzli, pali su u finišu i to je Bosna i Hercegovina iskoristila da zadrži kakvu-takvu šansu - 74:66 (18:19, 16:18, 20:11, 20:18).

Da bi BiH otišla dalje, Crna Gora bi morala u nedelju da izgubi od Češke u Podgorici, a da izabranici Aziza Bekira savladaju Mađarsku u Sombathelju. Trenutno su Crna Gora i BiH izjednačeni na tabeli sa skorom 6-5, s tim što su Sokolovi uspeli da zadrže prednost u međusobnim okršajima.

Izabrane vesti

Crnogorce je pobede definitivno koštala jako loša treća četvrtina koju je domaćin dobio sa 20:11. I pored toga poslednja četvrtina je bila barabar praktično do samog kraja, ali su Crnogorci opet pali i prepustili trijumf domaćinu.

Kendrik Peri je na minut i po do kraja pogodio dva od tri slobodna bacanja, kada je Crna Gora poslednji put bila na zaostatku od dva poena (68:66), prethodno je Nemanja Radović trojkom nabio pritisak publici u Tuzli, ali... To je praktično bio kraj za Sokolove. Miralem Halilović je nakon ofanzivnog skoka i zakucavanja podigao razliku na četiri poena, Peri je zatim promašio oba slobodna bacanja na 38 sekundi pre isteka vremena, da bi Aleksandar Lazić nakon još jednog ofanzivnog skoka, sada na promašaj Džona Robersona za tri, doveo Bosnu i Hercegovinu na prag pobede koja je ubrzo potvrđena.

Peri je bio najefikasniji sa 19 poena, ali i 5/16 iz igre (3/13 za tri), Roberson je na drugoj stani ubacio 17, a Halilović 16 poena, uz šest skokova. Sada Crna Gora mora da pobedi Češku koja definitivno neće na Mundobasket, a u slučaju poraza Bosna i Hercegovina bi trijumfom u Mađarskoj napravio istorijski uspeh.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDOBASKET - 5. kolo druge faze

Grupa K

Četvrtak

Litvanija - Mađarska 89:64

/Kuzminskas 14 - Hopkins 17/

Češka - Francuska 59:72

/Kižlink 23 - Vembanjama 22/

Bosna i Hercegovina - Crna Gora 74:66

/Roberson 17 - Peri 19/

Grupa L

Četvrtak

Holandija - Gruzija 80:88

/Krag 23 - Šengelija 25/

Island - Španija (U TOKU)

Italija - Ukrajina (U TOKU)



tagovi

Kvalifikacije za Mundobasket 2023košarkaška reprezentacija Crne Gorekošarkaška reprezentacija Bosne i HercegovineKendrik Peri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara