Duško Ivanović i Luka Vildoza (©Starsport)
Duško Ivanović i Luka Vildoza (©Starsport)

Crveno-beli posle pobede u derbiju dočekuju Mornar: Ekipa sa izvanrednom tranzicijom i odličnim šuterima

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.12.22. | 16:57

"Rad braće Pavićević za divljenje, biće veoma teško", istakao je Duško Ivanović uoči sutrašnjeg susreta sa Baranima

Košarkaši Crvene zvezde nisu kako valja ni proslavili istorijsku pobedu nad Partizan Mozzart Betom u Evroligi, a već se spremaju za naredni izazov, pošto u subotu dočekuju Mornar (18.00).

Od dolaska Duška Ivanovića crveno-beli su nanizali osam pobeda: pet u Evroligi i tri u ABA ligi. U 10. kolu regionalnog prvenstva (učinak 7-1) ugostiće nepredvidivi sastav iz Bara (4-5) u dvorani Aleksandar Nikolić, uz smanje kapacitet na tribinama zbog kazne izrečene klubu povodom incidenata na prvom večitom derbiju. Tako neće biti pojedinačnih ulaznica, zbog vlasnika sezonskih karata, navode iz kluba.

Izabrane vesti

Trener Ivanović ističe da njegovu ekipu čeka težak zadatak protiv ekipe koja se mahom oslanja na bekovski dvojac Deron Rasel - Vladimir Mihailović - vlasnike dva najbolja poenterska izdanja u istoriji ABA lige (Rasel 47, Mihailović 46).

"Očekuje nas utakmica sa vrlo opasnom ekipom, koja ima izvanrednu tranziciju i odlične šutere, jasno je da će nam biti veoma teško. Ovom prilikom kada pričamo o ekipi Mornara moram da pomenem braću Pavićević koji su podigli nivo košarke u Baru i Crnoj Gori i njihov rad je zaista za divljenje“, rekao je šef struke crveno-belih.

Subota, 18.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) Mornar (10,0)

Branko Lazić takođe ističe da je pred braniocem regionalnog trona zahtevan posao.

"Jasno je da je pred nama težak posao, ne samo zbog toga što smo u četvrtak odigrali vrlo tešku utakmicu, već i zbog toga što je pred nama izuzetno dobra ekipa koja igra vrlo brzu košarku, sa mnogo kontri, šuteva. Osvežićemo se u petak i spremni dočekati ovu utakmicu, drugu u ovom mini ciklusu u kome ćemo odigrati čak 4 utakmice u rasponu od samo 7 dana. Pozivam naše navijače da bez obzira na smanjen kapacitet hale u subotu, dođu i pruže nam podršku," rekao je kapiten Crvene zvezde.

Crvena zvezda i Mornar su odigrali 15 mečeva u regionalnom prvenstvu, a crveno-beli su dosad bili daleko uspešniji sa 13 pobeda. Pritom ne znaju za poraz kod kuće.

Trener crnogorskog kluba Mihailo Pavićević je prisustvovao prvom derbiju u Evroligi sa bratom Đorđijem, predsednikom kluba iz Bara.

"Ulazimo u pakleni ritam pred kraj 2022. godine. Nema lakih protivnika, ali nam slijede mečevi protiv timova iz vrha lige i timova koji se bore za najvisočiji plasman. Crvena zvezda je aktuelni šampion, Evroligaš, koji se nalazi u sjajnom ritmu, a to su potvrdili i na susretu protiv Partizana u Evroligi gdje su upisali novu pobjedu. Cilj nam je da odradimo što je do nas, te da pružimo najbolje moguće izdanje", istakao je Mihailo Pavićević pred gostovanje u Pioniru.

Braća Pavićević u Areni (©Starsport)Braća Pavićević u Areni (©Starsport)

Balša Živanović tvrdi da mu neće nedostajati motiva.

"Igranje protiv Crvene zvezde je uvijek posebna motivacija za sve u našem timu. Pobjeda iz prošlog kola protiv Splita nas je malo rasteretila, ali smo nastavili da treniramo u još jačem ritmu ne bi li pružili što bolju igru protiv aktuelnog šampiona koji skoro da nema mana u svojoj rotaciji", rekao je mladi košarkaš Barana.

Nakon subotnje utakmice, ekipu crveno-bele očekuje duplo kolo Evrolige i dueli sa Žalgirisom i Armanijem iz Milana.

ABA LIGA - 10. KOLO

Petak

18.00: (1,35) Igokea (16,0) Zadar (3,50)

Subota

16.00: (1,60) MZT (14,5) Borac Mozzart (2,55)

18.00: (1,05) Crvena zvezda (27,0) Mornar (10,0)

20.00: (1,15) Budućnost (20,0) Studentski centar (6,00)

Nedelja

17.00: (2,55) Splita (14,5) Mega (1,60)

19.00: (2,55) Cedevita Olimpija (14,5) Partizan Mozzart Bet (1,60)

Ponedeljak

18.00: (1,07) FMP (25,0) Cibona (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK Crvena zvezdaKK MornarMornar BarDuško IvanovićBranko LazićMihailo Pavićević

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara