Džimi Batler i Bogdan Bogdanović (AFP)
Džimi Batler i Bogdan Bogdanović (AFP)

Da je Tre gađao kao Bogdan, Atlanta bi srušila Majami: Snajper Bogdanović ubacio 19 u poslednjoj deonici (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 20.04.22. | 04:23

Majami zahvaljujući nezadrživom Džimiju Batleru ipak poveo 2:0 u seriji

Scenario drugačiji nego u prvoj utakmici, ali Atlanta je doživela novi poraz od Majamija koji je poveo u sa 2:0 u seriji. Za razliku od duela igranog pre tri dana u kojem su glatko potučeni (24 razlike), noćas su pružili mnogo ozbiljniji otpor na krilima Bogdana Bogdanovića koji je pokušao da zamaskira trojkaško šutersko rasulo Trea Janga. Iz toga se izrodila četvrtina za pamćenje srpskog beka, koju je zasenio nezadrživi Džimi Batler, te ona nije pomogla Atlanti da poravna račune sa ekipom Hita - 115:105.

Bio je srpski bek poprilično tih u prva tri kvartala, postigao samo deset poena, a onda osetio da je on taj koji mora da preuzme štafetu od prve zvezde tima koja je bila na "vi" sa šutem za tri poena. Da nije bilo Bogdanovićevog snajpera i neverovatnih 19 poena u poslednjoj deonici, Atlanta ne bi do minut i po pred kraj bila u igri za trijumf.

Izabrane vesti

Sve je počelo teškim poenima od tablu za start serije gostiju od 12:0. Hoksi su topili maksimalnih 94:78 Majamija tako što je Bogdanović konstantno preuzimao odgovornost i dizao se na šut, mahom za tri poena. Gađao je i pogađao trojke iz dotrčavanja, iz ćoška preko ruke uz korak unazad i na tri minuta pre kraja doveo svoj tim na samo jedan posed zaostatka - 104:101. Ali nedostajao je Atlanti podjednako raspucani Tre Jang. Da je i on ušao u šuterski režim koji je krasio reprezentativca Srbije, pobeda gostiju ne bi se dovodila u pitanje. Ovako je Tre promašio nekoliko bitnih šuteva i okončao meč sa 2/10 van linije 7,24. Pedantni statističari su izvukli jedan, za njega poražavajući podatak - na poslednje tri plej-of utakmice pogodio je samo dve trojke iz 23 pokušaja.

Posle samo šest poena u prvom okršaju ovih rivala, Bogdanović se razgoropadio i ubacio 29. Krasili su ga i vrhunski procenti iz igre pošto je iz 18 pokušaja provukao 12 lopti kroz obruč rivala. Trojke bi gađao 5/10, a pride je uhvatio i četiri lopte i podelio tri asistencije. Pritom, ne treba zaboraviti ni da je dok je rešetao koš rivala, Bogdanović u par navrata odigrao sjajnu odbranu, naročito u mis meč situaciji protiv Bema Adebaja kojeg je u njegovoj konfor zoni, pod košem, naterao na gršku. Efikasniji od Bogdana bio je jedino čovek zbog kojeg Majami večeras slavi vođstvo od 2:0. Džimi Batler je u koš gostiju sasuo 45 poena i oborio lični rekord u mečevima plej-ofa.

On je bio taj koji je na 101:104 odbio nalet Atlante. Prvo slalomom kroz odbranu i zakucavanjem, zatim teškom trojkom uz korak unazad, te polaganjem za 111:101. Bio je ekskluzivni režiser serije od 7:0 koja je Hitu osigurala trijumf. Koliko je domaćin ofanzivno zavisio od jednog igrača govori i detalj da je drugi najefikasniji igrač pobedničkog tima bio Tajler Hiro koji je ubacio samo 15 poena.

Za ljubitelje statistike, još jedan zanimljiv detalj sa večerašnjeg meča. Batler je stao uz rame Dominika Vilkinsa kao tek drugi igrač u istoriji NBA lige koji je u jednoj utakmici plej-ofa ubacio 45 ili više poena, a da je pritom uspeo da ne napravi niti jedan faul, kao i da se sačuva od izgubljenih lopti. A istovremeno je ušao u društvo Lebrona Džejmsa i Dvejna Vejda kao tek treći igrač u istoriji Majamija sa 45+ poena u plej-of meču.

Prvo poluvreme ekipe su igrale u rezultatskom egalu uz blagu klackalicu, a Majami je na velikom odmoru imao neznatnu prednost 56:54. U trećem kvartalu počeo je da uvećava prednost, stekao plus 14, a u odlučujući period ušao sa suficitom od 11 poena. Na maksimalnih 16, kao što rekosmo, Bogdanović je pokrenuo tim koji maltene mora da dobije narednu utakmicu da bi zadržao koliko-toliko realne šanse za prolaz dalje.

Serija se sada seli u Atlantin dom, a na Bogdanoviću je da pokuša da kroz tri dana pokuša da ponovi večerašnje izdanje, kao i da se nada da će Jang konačno početi da pogađa. Večeras jeste ubacio pristojnih 25 poena, ali je rival kažnjavao upravo njegove promašaje u bitnim trenucima.



tagovi

MajamiMajami HitAtlanta HoksAtlantaBogdan BogdanovićTre JangDžimi Batler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara