Evroliga (©Starsport)
Evroliga (©Starsport)

Da li je Gran Kanarija kompletirala listu učesnika za narednu sezonu u Evroligi, sa sve Zvezdom i Partizanom?

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.05.23. | 17:32

Urednik uglednog Eurohoops-a ističe da je sve prilično jasno

Istorijski uspeh za Gran Kanariju. Predvođena Jakom Lakovičem sa klupe osvojila je prvi međunarodni trofej u istoriji kluba, sela na tron Evrokupa. Najveća nagrada je ipak karta za mesto u Evroligi naredne sezone, a ko će sve uz tim iz Las Palmasa učestvovati u elitnom takmičenju?

Urednik renomiranog specijalizovanog košarkaškog portala Eurohoops, Aris Barkas, ističe da je Granka praktično kompletirala listu učesnika za narednu takmičarsku sezonu u društvu najboljih. A na njoj se nalaze i Crvena zvezda i Partizan Mozzart Bet.

Izabrane vesti

Naime, sastav Jake Lakoviča biće četvrti predstavnik španske košarke u Evroligi, jer se očekuje da Valensija naredne sezone igra u Evrokupu. Dakle, Gran Kanarija će uskočiti u cipele ekipe Aleksa Mumbrua.

Ostaju još tri vajd karte da se podele, a Barkas dodaje da se očekuje da ih Evroliga podeli Virtus Bolonji, ali i srpskim predstavnicima Partizanu i Crvenoj zvezdi.

Šampion ABA lige ima prioritet, pa će u slučaju da crveno i crno-beli budu finalisti, praktično i zvanično biti poznat sastav učesnika za narednu sezonu.

Uz 12 vlasnika licenci, listu kompletira Monako, koji će zbog plasmana u plej-of zauzeti drugo mesto rezervisano za timove iz Evrokupa. Podsetimo da je kao šampion drugorangiranog takmičenja minule sezone debitovao u Evroligi i odmah se domogao doigravanja, a taj uspeh ponovio je i ove sezone. Čak ima i meč loptu za plasman na Fajnal for u Kaunasu. Vodi 2-1 u četvrtfinalnoj seriji, a večeras će po drugi put gostovati u Tel Avivu u četvrtoj utakmici (20.30).

Dakle, kako Aris Barkas i Eurohoops prenose, ovako bi trebalo da izgleda Evroliga naredne sezone: Barselona, Baskonija, Real Madrid, Olimpijakos, Panatinaikos, Makabi Tel Aviv, Anadolu Efes, Fenerbahče, Olimpija Milano, Žalgiris, Bajern Minhen i Asvel sa licencama, Alba Berlin koja je takođe na putu da dobije dugoročni ugovor, zatim Monako i Gran Kanarija kao timovi iz Evrokupa, kao i Crvena zvezda, Partizan i Virtus Bolonja sa vajld kartama u rukama.


tagovi

KK PartizanKK Crvena zvezdaPartizan Mozzart BetKK Gran KanarijaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara