Majk Džejms (©Star Sport)
Majk Džejms (©Star Sport)

Daj loptu Majku Džejmsu i ne brini: Bez koša u poslednjoj četvrtini, pa trojka preko ruke za pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.02.22. | 22:19

Kakav trijumf Kneževa na domaćem parketu

Nećemo otkriti toplu vodu ako konstatujemo da je Majk Džejms godinama jedan od najboljih ofanzivaca Evrolige, ali ma koliko važio za "privatnika", njegove kvalitete niko ne može da ospori. Kolika je zapravo klasa podsetio je sve večeras u pobedi nad Uniksom iz Kazanja. Celu poslednju četvrtinu nije postigao koš, dotad je za tri ubacio 22 poena, a kada je Monaku bio najpotrebniji on je isporučio ono što se od njega tražilo - koš za pobedu!

I to na 6,9 sekundi do kraja - 79:76 (22:19, 22:17, 17:19, 18:21). O Džej Mejo nakratko je zaledio dvoranu u Kneževini trojkom za izjednačenje (76:76), ali je ostavio ceo napad domaćinu da izbori pobedu. Saša Obradović je uzeo tajm-aut i logično predao odgovornost Džejmsu koji je kompletnu akciju odradio sam. Došao je na napadačku polovinu, čekao da vreme iscuri, krenuo driblingom u ugao na levoj strani podigao se na šut i preko ruke Marka Spisua protnuo loptu "kao kap" za definitivnu pobedu! Vremena za igru je bilo, ali su se gosti pogubili u daljoj izvedbi pa je lopta završila u autu...

Izabrane vesti

Džejms je prvoklasnim potezom svesno rizikovao, jer iako je mogao da ide na polaganje, on se odlučio da šutne za tri, jer bi svakako u slučaju promašaja utakmica otišla u produžetak. Ovako, gostima nije ostavio ni desetinku za bilo kakvu dalju nadu...

Monako je mogao i morao mnogo ranije da zatvori ovu utakmicu! Na šest i po minuta do kraja i posle koša Alfe Dijaloa Monako je vodio sa 15 razlike (70:55), pa je Obradović sa punim pravom bio izuzetno ljut na svoje igrače što su dopustili da od rutinske završnice naprave potpunu dramu.

Mejo i Spisu su povezali trojke, a Mario Hezonja je novim pogotkom za dva minuta spustio minus na sedam poena. Nakratko je nalet Uniksa prekinuo Donatas Motijejunas uz faul za dodatno slobodno bacanje koje nije iskoristio, a i taj njegov koš je samo nakratko odložio ono što je usledilo. Džon Braun je nastavio da topi prednost Monaka, Hezonja je kaznio grešku Danila Anđušića, da bi Džejmsov promašaj za tri poena Mejo pretvorio u trojku na drugoj strani za 72:70 na dva i po minuta do kraja.

Obradović je tada uzeo minut odmora, izvikao se na igrače sa željom da ih probudi, a to je dalo rezultat pošto je Donta Hol u sledećem napadu pokupio veliki promašaj Dijaloa sa distance. Nije ni on bio precizan, ali je imao veliku sreću jer je Hezonja kačio prstima mrežicu i tako prodrmao koš toliko da povredi pravila. To nije zaustavilo Uniks koji je zahvaljujući Braunovom košu uz faul za poklon bacanje stigao na minus jedan (74:73) uz minut do kraja. Vil Tomas je vratio Monako na tri razlike da bi Mejova trojka zaledila dvoranu. Srećom po domaćina, tu je bio Džejms!

Monako je posle velikog kiksa protiv Žalgirisa na svom terenu u prošlom kolu vratio sebe u igru za Top 8, dok Uniks polako gubi tlo pod nogama jer je zabeležio peti poraz u poslednjih šest kola Evrolige.

Uz 25 poena Džejmsa (7/20 iz igre, 3/11 za tri), te sedam asistencija, Motijejunas je bio na dabl-dabl učinku sa 11 poena i 10 skokovam, a Dijalou je jedna uhvaćena lopta falila za isti poduhvat. Hol je bio na deset poena i sedam skokova, a Anđušić na poenu manje uz po jednu uhvaćenu i podeljenu loptu. Hezonja je standardno bio najbolji kod Uniksa sa 20 poena (7/16 iz igre, 3/7 za tri), osam skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte. Braun je završio susret sa 16 poena, osam skokova i po dve asistencije i ”krađe”, dok je Mejo bio usijane ruke sa 15 poena – sve u šutu za tri poena (5/6).

EVROLIGA - ODLOŽEN MEČ 20. KOLA

Monako - Uniks Kazanj 79:76

/Džejms 25 - Hezonja 20/



tagovi

KK MonakoUNIKS KazanjDanilo AnđušićMajk DžejmsMario HezonjaEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara