Foto: MN Press
Foto: MN Press

Dan koji su navijači čekali: Start novog Partizana, prva dva kola u Dalmaciji, bez Kuruca

Vreme čitanja: 3min | pon. 27.09.21. | 08:00

Protivnik Parnog valjka na otvaranju ABA lige - Zadar

Kreće i Partizan!

Vreme je da Partizan sa Željkom Obradovićem odigra prvi zvanični meč u sezoni. Poprište će biti dvorana Krešimir Ćosić (18.00), a Zadar će imati tu privilegiju da prvi testira crno-bele. Jasno je da Parni valjak ulazi u sezonu sa velikim ambicijama, dovoljno je pogledati samo ko je na klupi.

Izabrane vesti

Pored povratka Obradovića, crno-beli su doveli NBA pojačanja u vidu Alena Smailagića i Rodiona Kuruca, potom evroligaška pojačanja u vidu Zeka Ledeja i Kevina Pantera. Stigli su i Aleksa Avramović, Jam Madar, Dalas Mur, Balša Koprivica i Gregor Glas. Dosta je izmenjen tim i biće potrebno vremena da se sve to uklopi.

 

Partizan protiv Zadra i Splita neće računati na Rodiona Kuruca koji je pozitivan na virus korona. Na redovnom PCR testu po povratku sa turnira "Pavlos Janakopulos", Kuruc je bio pozitivan na virus kovid-19 i odmah je upućen u izolaciju.

"Rodion se oseća dobro, ima blažu kliničku sliku i klub čvrsto veruje da će se brzo oporaviti. Svi ostali igrači i članovi stručnog štaba su testirani i ni kod koga nije registrovano prisustvo virusa kovid-19", istakao je Partizan.

Očekivanja pred prvi meč u sezoni istakao je i Željko Obradović.

"Specifična utakmica zato što je prva. Mislim da igrači sa velikom željom iščekuju početak prvenstva i naše lige. Radili smo poslednju sedmicu na veoma dobar način i sad je najvažnije da to pokažemo na terenu. Gledali smo i analizirali Zadar, ekipu koju u svakom pogledu poštujemo i moraćemo da igramo veoma dobro i veoma koncentrisano ukoliko želimo da napravimo dobar rezultat u Zadru", poručio je Obradović.

Rade Zagorac u novu sezonu ulazi sa posebnom ulogom jer je nasledio Novicu Veličkovića i sada je on kapiten Partizana.

"I u predsezoni smo dosta puta pominjali da su to dva gostovanja koja nas očekuju na samom startu. Tradicionalno dobra atmosfera tamo poništava neki kvalitet trenutni i već po navici pravi zahtevno gostovanje. Zadržali su većinu tima od prošle godine, što znači da vrlo dobro jedni drugima poznaju navike, nadogradili su to sa nekoliko novih, dobrih i iskusnih igrača. Ubeđen sam da žele da nas pobede", istakao je Zagorac.

Obradović je u poslednjoj pripremnoj utakmici protiv Ulma namerno odmorio Pantera i Ledeja, dok je Smailagić bio povređen, mada postoji mogućnost da doskorašnji igrač Golden Stejta bude spreman već za meč protiv Zadra.

Očekivanja pred meč sa Partizanom izneo je i trener Zadra, Ivan Perinčić. Tom prilikom nazvao je trenera Željka Obradovića najboljim u istoriji Evrope.

"Ne treba puno govoriti o Partizanu jer se radi o vrhunskoj ekipi koja je složena za najviše ciljeve. Ekipa je vođena možda najboljim evropskim trenerom u istoriji, Željkom Obradovićem. Poseban će biti osećaj i gušt igrati protiv njih. Žao mi je što nemamo vremena za pripremu jer u subotu igramo utakmicu, u nedelju imamo jedan dan za pripremu, a mislim da je to premalo vremena, jer Partizan zahteva mnogo bolju pripremu. Ali igramo kod kuće, ovo je izuzetno dobra prilika svima nama da vidimo gde smo u odnosu na ekipu koja ima cilj da igra Evroligu. Treba da budemo prava ekipa, moramo biti na 150 posto svojih mogućnosti da bismo bili u prilici da dobijemo utakmicu. Kad pogledaš njihove utakmice od prve protiv Cibone do zadnje protiv Ulma razlika u kvalitetu njihove igre je ogromna", rekao je Perinčić.

Često mečevi Zadra i Partizana u Hrvatskoj znaju da budu nezgodni po crno-bele, a dva od poslednja tri gostovanja crno-belih Zadru završena su posle produžetka. Ukupno gledano, Partizan je dobio četiri od poslednjih pet duela protiv današnjeg protivnika.

Jako je važno po crno-bele da trijumfalno otvore novu sezonu u kojoj će glavni cilj biti povratak u Evroligu. Da li kroz ABA ligu ili Evrokup.

Prva stanica - Zadar. Kreće neki novi Partizan.

 



tagovi

KK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara