Predrag Danilović (©MN Press)
Predrag Danilović (©MN Press)

Danilović: Možda je postojao drugi način za rešavanje problema, ajde da ne budemo samodestruktivni

Vreme čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 15:35

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije pričao o Milošu Teodosiću i odluci selektora da ne bude u reprezentaciji

O gorućoj temi sa Milošem Teodosićem u glavnoj ulozi nije danas pričao samo selektor Svetislav Pešić. Posle zvanične konferencije za medije, novinarima se obratio i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, koji je zatražio od nacije da pruži podršku reprezentaciji onda kada je to najpotrebnije.

Izlaganje je krenulo od - Miloša Teodosića.

Izabrane vesti

"Selektor je razjasnio neke stvari, moje lično mišljenje je da je možda postojao neki prihvatljiviji način za rešavanje ovog problema, ali to je - što je, ta priča je završena, i mi se okrećemo sledećim utakmicama", odmah je pojasnio Danilović šta misli o ovoj temi. "Ono što je bitno je da imamo mir u ekipi, kao što ga imamo i što je bitno da cela naša nacija stane iza ovih momaka i reprezentacije Srbije. Da ne budemo kao po navici samodestruktivni, nego da to radimo na način na koji smo to do sada radili, a to je da budemo svi zajedno uz ove momke. To je nešto što je najbitnije".

Reprezentacija će narednih dana igrati prijateljske mečeve, posle toga je čekaju kvalifikacije za SP, a onda odlazak na EP.

"Predstoje nam veoma bitne utakmice, pre svega Grčka, ali idemo korak po korak, ove utakmice koje nam slede i trening utakmica protiv Slovenije i u Nemačkoj su jake utakmice i jedino mogu da nam pomognu. Ali, opet kažem, bez neke velike euforije, treba da odemo na to Evropsko prvenstvo, odnosno bez velike euforije treba da igramo protiv Grčke i Turske, pa onda ćemo da razmišljamo o Evropskom prvenstvu. Siguran sam u ove momke i u rad selektora Pešića".

Vest o precrtavanju Teodosića se prvo pojavila u medijima. Iako je bila šokantna, nije uticala na atmosferu.

"Insajderske informacije mogu da budu ovakve ili onakve. Ono što sam ja video a bio sam svaki dan u Staroj Pazovi, jeste da je to bilo iznenađenje za igrače, ali nije prvi put da se iznenađenja dešavaju. Ono što sam video - a to nisu insajderske informacije, momci super rade i atmosfera je super. Ne treba komplikovati neke stvari".

Novinare je zanimalo da li će KSS organizovati oproštaj za Teodosića.

"O tome otom potom, sada imamo mnogo bitnih stvari. Teo je zaslužio najveće počasti koje mogu da se ukažu nekom igraču. Nikada nije dovođeno u pitanje".

Upitan je predsednik KSS i da li sve ovo znači da definitivno nema šanse da se vrati u dres reprezentacije narednih godina.

"To ćete morati selektora da pitate", podvukao je Danilović.



tagovi

Predrag DanilovićKošarkaški savez SrbijeMiloš Teodosić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara