Dante Egzum
Dante Egzum

Dante Egzum trenira sa ekipom dan pred meč loptu protiv Reala

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.23. | 12:39

Jedan od najboljih košarkaša crno-belih se normalno kreće i mogao bi da bude na raspolaganju Željku Obradoviću u trećoj utakmici protiv Kraljevskog kluba

Sjajna vest za Partizan Mozzart Bet! Četiri dana nakon što je u Madridu doživeo povredu koja je u prvi mah delovala kao vrlo teška i nezgodna, Dante Egzum se neometano kreće i trenira sa ostatkom ekipe.

Izgleda da sveopšta tuča u Madridu krajem druge utakmice četvrtfinalne serije Evrolige i rvački zahvat Geršona Jabuselea nisu ostavili teže posledice na jednog od najboljih košarkaša crno-belih. Slike sa današnjeg treninga iz Štark arene, kao i reči Željka Obradovića nagoveštavaju da bi beogradski tim sutra od 20.30 mogao da ima Australijanca na raspolaganju za duel koji će predstavljati prvu meč loptu za prolaz na fajnal for elitnog evropskog takmičenja.

Izabrane vesti

"Dante je odradio trening, nema nista polomljeno. Imao je ozbiljan problem sa tetivom, insistirao je da trenira i mislim da će pomoći ekipi sutra", rekao je Obradović.

Prve informacije od četvrta kada se dogodio metež i fizički obračun košarkaša Real Madrida i Partizana u Vizink centru, nisu bile obećavajuće. Iz kluba su potvrdili da je reč o teškoj telesnoj povredi i da je Egzumu pukla tetiva prsta na stopalu. Izašao je sa terena uz pomoć saigrača šepajući, u međuvremenu koristio štake, ali čini se da povreda ipak nije ozbiljnije prirode.

Ne treba preterano naglašavati koliko bi njegovo eventualno pojavljivanje na terenu značilo crno-belima budući da ekipa neće moći da računa na Kevina Pantera i Matijasa Lesora. Amerikanac je sankcionisan sa dve utakmice neigranja, a francuski centar neće imati pravo nastupa samo u sutrašnjem meču. Obojica su kao i Egzum trenirala sa ostatkom tima.

Podsetimo, Partizan je u Madridu napravio dva brejka i stekao ogromnu prednost pred dve utakmice pre 20.000 i kusur svojih navijača. Prvi okršaj četvrtfinalne serije dobio je zahvaljujući trojci Kevina Pantera u poslednjoj sekundi, dok je u narednom meču dva dana kasnije održao čas košarke španskom velikanu, te vodio 95:80, kada je tačno 100 sekundi pre završetka četvrte četvrtine počela tuča.


tagovi

Dante EgzumKK Partizan

Obaveštavaj me

KK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara