Davidovac, Dobrić, Kalinić, Smailagić i Lučić (©Star Sport, ©MN Press)
Davidovac, Dobrić, Kalinić, Smailagić i Lučić (©Star Sport, ©MN Press)

Davidovac u reprezentaciji, Kalinić nije siguran, Lučić, Dobrić, Smailagić propuštaju kvalifikacije

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.06.22. | 08:00

Pune ruke posla za selektora Pešića

Klupska sezona je završena potvrdom apsolutne vladavine Crvene zvezde u domaćim i regionalnim okvirima, sada je vreme za reprezentativnu akciju, pa kraći predah do priprema za Evrobasket.

Selektor Svetislav Pešić ovih dana ima pune ruke posla oko sastavljanja spiska igrača na koje može da računa u dve važne utakmice prve faze kvalifikacija za Mundobasket, a po spuštanju zavese na takmičarsku 2021/22 slika je nešto jasnija. Prema nezvaničnim informacijama Mozzart Sporta, Srbija će u narednom periodu iz redova osvajača triple krune moći da računa na Dejana Davidovca, Nikola Kalinić još nije siguran, dok Ognjen Dobrić neće moći da se stavi na raspolaganje selektoru. Baš kao ni najbolji igrač minhenskog Bajerna Vladimir Lučić i Partizanov krilni centar Alen Smailagić.

Izabrane vesti

Davidovac je Pešiću potvrdio da će se posle kraćeg predaha priključiti treninzima Srbije i želi da se nametne kao jedno od rešenja za Evropsko prvenstvo. Kalinić još ne zna da li će ponovo obući dres sa nacionalnim grbom. Prva violina Crvene zvezde iza sebe je ostavila krajnje iscrpljujuću sezonu sa više od 75 takmičarskih utakmica, te nije siguran da li u ovom trenutku ima dovoljno mentalne i fizičke snage da odgovori izazovima.

20.30: (1,60) Monako (14,5) Asvel (2,55)

Dobrić je sezonu praktično završio već posle ubedljivog trijumfa nad FMP u prvoj utakmici finala Superlige Srbije. Nije ga bilo u protokolu za duel u Železniku jer ga čeka operativni zahvat, a zatim i period oporavka. On se pred majstoricu polufinala sa Megom Mozzart pojavio u civilu sa zavojem oko lista desne noge, uspeo je zatim da izgura još jedan meč i više nije mogao.

Smailagić i Lučić su takođe morali da se zahvale na pozivu struke. Partizanov reprezentativac već je podvrgnut operativnom zahvatu zbog čega mora da odmara, dok krilo Bajerna ima problema sa povredom i propustio je veći deo finala nemačkog prvenstva gde je Alba odbranila titulu. Tamošnji mediji pisali su ranije da Lučića muči aduktor. Kako bilo, on nije u mogućnosti da bude sa Orlovima u ove dve sedmice.

Podsetimo, Pešiću će se na raspolaganje staviti Lučićev saigrač iz Bajerna Ognjen Jaramaz. Srpski bek je nedavno poručio selektoru da će igrati, o čemu je Mozzart Sport već pisao. U sastavu bi mogao da se nađe i Nemanja Bjelica koji je završio takmičarsku sezonu u noći između četvrtka i petka kada je sa Golden Stejtom postao NBA šampion. Bjelica sa Pešićem ima dogovor da se po dolasku u Beograd priključi nacionalnom timu, a nedavni trijumf Voriorsa i to što finalna serija nije otišla u sedmu utakmicu dosta olakšava stvari.

Potencijalni reprezentativci polako kreću da se okupljaju i narednih dana radiće individualno kako bi se vratili u ritam nakon predaha od klupskih obaveza i pripremili za timski rad koji ih čeka od trenutka kada zvanično krene vreme predviđeno za nacionalne selekcije pred poslednje dve runde ovog dela kvalifikacija.

Srbija 30. juna gostuje Letoniji u Rigi, dok tri dana kasnije u Niš dolazi Belgija. Trenutno je na skoru 3-1 kao i Letonija, Belgija ima 2-2, a Slovačka 0-4.

Pišu: Đorđe MATIĆ i Nikola STOJKOVIĆ


tagovi

košarkaška reprezentacija SrbijeVladimir LučićNikola KalinićDejan DavidovacOgnjen DobrićAlen SmailagićKvalifikacije za Mundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara