Nando De Kolo (Shutterstock)
Nando De Kolo (Shutterstock)

De Kolo vodio Fener do pobede u istanbulskom derbiju

Vreme čitanja: 2min | sub. 19.03.22. | 15:32

Ubedljiv trijumf ekipe Aleksandra Đorđevića

Nastavio je Fenerbahče sa odličnim rezultatima u turskom prvenstu. Savladao je u 24. kolu gradskog rivala Bešiktaš 90:81 i zadržao čelnu poziciju na tabeli.

Posle 20. pobede (četiri poraza) ekipa Aleksandra Đorđevića je tri koraka ispred Anadolu Efesa, ali i tri utakmice više od branioca trona. Upisala je važan trijumf, s ozbirom da Orlovi igraju vrlo dobro ove sezone i u Ulker Sports Arenu su stigli posle tri vezana trijumfa (Bursa, Afjon, Pinar).

Izabrane vesti

Pružila je četa Ahmeta Kandemira dobar otpor, ali nije imala rešenja za Nanda De Koloa. Francuz je ubacio 24 poena uz tri asistencije i dva skoka. Za tri je šutirao 3/5, za dva 5/8 i sa linije penala bio nepogrešiv 5/5.

Gosti su imali kontrolu skoka (43:32), pokupili čak 16 lopti pod protivničkim košem, ali im to nije pomoglo s ozbirom da su pogodili samo pet šuteva za tri poena, dok je Fener ubacio čak 24 poena više van linije 6,75.

Posle prvog kvartala se stekao utisak da će se do kraja voditi velika borba i da nas čeka veoma neizvestan meč. Nakon rezultatske klackalice početkom druge četvrtine, usledila je serija Fenera 18:2, kojom je čini se i rešeno pitanje pobednika. Nisu gosti uspeli da se opasulje od toga, Đorđevićeva četa je čuvala dvocifrenu razliku bez većih problema i zasluženo upisala pobedu.

De Koloa je sa 18 poena ispratio Šehmus Hazer, dok je 13 dodao kapiten Melih Mahmutoglu. Dvocifreni i Devin Buker, Akile Polonara (9sk), kao i reprezentativac Srbije Marko Gudurić (4sk, 2as) sa po 10 poena.

Bešiktaš je predvodio bivši NBA košarkaš Rondej Holis Džeferson sa 23 poena i devet skokova, a isti košgeterski učinak upisao je i doskorašnji igrač Fenera Kenan Sipahi. Dvocifren je sa 16 poena (8sk) bio i Furkan Haltali.



tagovi

KK FenerbahčeKK BešiktašAleksandar ĐorđevićNando De KoloMarko GudurićKenan SipahiRondae Holis Džeferson

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara