Jokić i Deandre Džordan (©AFP)
Jokić i Deandre Džordan (©AFP)

Deandre Džordan podrška Jokiću

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.07.22. | 01:52

Denver angažovao veterana

Ima Denver dvostrukog uzastopnog osvajača MVP prizanja, ali nema konkretan učinak u plej-ofu NBA lige. Posle Feniksovog "metlanja" (4:0) u polufinalu Zapadne konferencije prošle sezone, trude se u Denveru da pojačaju ekipu i naprave tim sposoban da učini nešto više.

Najvećim ugovorom u istoriji NBA lige uspeli su da zadrže Nikolu Jokića, ali biće potrebno i naći mu adekvatnu zamenu za sledeću sezonu kako se srpski centar ne bi trošio i u ligaškim mečevima u kojima ne bude bilo potrebe da provodi baš 40 minuta na terenu.

Izabrane vesti

Prošle sezone Jokića je prvo menjao Džamajkl Grin, dok nije prešao u Oklahomu, a onda Demarkus Kazins. Iako je od januarskog dolaska iz Milvokija četvorostruki Ol star igrač bio produktivan (19.6 poena, 10.2 skoka i 3 asistencije u ligaškom delu, a 10.6 poena, 3.4 skoka i 1.2 asistencije u plej-ofu) u Denveru mu zameraju zbog čestih tehničkih grešaka u mečevima plej-of faze. Zbog toga je, piše Denver Post, klub iz Kolorada angažovao 33-godišnjeg Deandrea Džordana.

Veteran je došao kao slobodan igrač za jednogodišnji ugovor, a prošle sezone je nastupao za Los Anđeles Lejkerse i Filadelfiju. Prosek mu je bio 4.3 poena i 5.5 skokova za 13 minuta u igri, što nije učinak koji uliva poverenje navijačima, ali za dvostrukog najboljeg skakača lige (2014, 2015) važi da je sjajan za atmosferu u svlačionici, te se očekuje da doprinese zajedništvu u ekipi i dobro se uklopi sarađujući sa Jokićem. Hoće li na parketu uspeti da povrati stari sjaj, ostaje da vidimo...

Nagetsi su, takođe, dogovorili dvogodišnji produžetak saradnje sa Devonom Ridom, koji je prošle sezone sakupio 48 nastupa (prosečno 13.9 minuta u igri, 4.4 poena, 2.3 skoka i 1.1 asistencija), a koji je po pisanju Denver Posta impresionirao trenera Majkla Melouna igrom u odbrani.


tagovi

Nikola JokićKošarkaški transferiNBA ligaDeandre DžordanDenver

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara