Dilon Bruks (©AFP)
Dilon Bruks (©AFP)

Dilon Bruks "čačkao mečku", pa završio sezonu, a uskoro će morati i na biro za nezaposlene

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 17:39

Memfis poručio krilnom košarkašu da mu neće produžiti ugovor

Prosto je neverovatno šta je Dilon Bruks u želju da isprovocira protivnika i ispadne mangup, uradio sebi i svom timu. Prozivao je Lebrona Džejmsa, a onda ga i udario usred utakmice i zaradio isključenje, potom je više puta odbio da stane pred medije i na kraju su Los Anđeles Lejkersi izbacili drugoplasirani tim Zapada za koji nastupa, Memfis Grizlise, u prvoj rundi plej-ofa.

Nakon svega, napustiće Tenesi. Uprava kluba mu je poručila da neće dobiti novi ugovor, te će ovog leta zaplivati u slobodne vode. Biće sigurno klubova voljnih da mu ponude saradnju, ali je pitanje po kojim uslovima posle serije katastrofalnih poteza koje je napravio ove sezone. A bilo ih je i prethodnih.

Izabrane vesti

Još prošle takmičarske godine je u plej-ofu divljački nasrnuo na košarkaša Golden Stejta Gerija Pejtona dok je bio u prodoru, što je dovelo do preloma lakta kod igrača Voriorsa.

Ove je bio suspendovan kada je iz čista mira udario Donovana Mičela iz Klivlenda u predelu prepona, a onda je ušao u verbalni sukob sa Drejmondom Grinom. Uneo mu se na jednoj utakmici u lice, a onda je sve prevazišlo i granice igrališta, te su se često prozivali u medijima.

A onda je došao plej-of, Memfis je kao drugoplasirani dočekao Lejkerse, koji su preko plej-ina stigli do doigravanja... Pre početka plej-of serije je rekao da jedva čeka da stane pred Džejmsa, kako bi ga odmah izbacio. Posle druge utakmice je pričao... Svašta.

"Ne zanima me šta priča, on je mator, ako me razumete, ali ja volim da 'čačkam mečku'. Ne poštujem nikoga dok mi ne ubaci 40 poena", rekao je Bruks, jer mu je prethodno Džejms dobacio da je glupo napravio četvrti faul.

Došla je i treća utakmica, kada je Bruks svu nemoć pokazao tako što je i Lebrona "počastio" udarcem u prepone. Dobio je isključenje, ali ne i suspenziju. Na naredna tri susreta je odbijao da govori za medije, zbog čega je kažnjen sa 25.000 dolara od strane NBA. Grizlisi su izgubili 2-4 u seriji, a u odlučujućoj utakmici su se našli u zaostatku "simboličnih" 40 poena. Da li će Dilon ubuduće poštovati Džejmsa? Teško, mada ostaje nada da je naučio lekciju.

Jer skupo je platio svoje poteze. Ugovore težak 35.000.000 dolara koji je potpisao još leta 2020, ističe ovog, a jasno mu je stavljeno do znanja da neće dobiti novi. Tako će okončati svoj mandat u Memfisu koji ga je na draftu 2017. odabrao kao 45. pika. Iza sebe ima 345 nastupa u dresu Grizlija (ligaški deo), uz prosek od 14,5 poena, 3,1 skok i 3,1 asistenciju.



tagovi

Dilon BruksMemfis Grizlis

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara