Domantas Sabonis (©AFP)
Domantas Sabonis (©AFP)

Domantas Sabonis definitivno propušta Mundobasket

Vreme čitanja: 1min | čet. 22.06.23. | 18:12

Litvanac mora na operaciju

Ono što je pre samo nekoliko dana najavio selektor Kazis Maksvitis, sada je dobilo potvrdu – Domantas Sabonis definitivno propušta Svetski kup u Japanu, Indoneziji i na Filipinima (25. avgust – 10. septembar), javlja specijalizovani portal BasketNews.

Prva zvezda Sakramento Kingsa definitivno mora na operaciju palca desne šake, prvenstveno iz razloga što mu se bliži potpisivanje verovatno najvećeg ugovora svoje karijere.

Izabrane vesti

Dok će Sabonis na predah, BasketNews najavljuje povratak Donatasa Motijejunasa iz Monaka u nacionalnu selekciju. On je poslednji put igrao za Litvaniju na Evrobasketu 2017. godine. Motijejunas će biti u centarskoj liniji sa kapitenom Jonasom Valančijunasom u kojoj se takođe očekuje Laurinas Birutis.

Sabonis iza sebe ima najbolju sezonu karijere. Izabran je u treću idealnu petorku NBA lige, upisao svoj treći nastup na Ol staru, bio najbolji skakač lige i odveo Kingse do prvog učešća u plej-ofu posle 16 godina.

Što se tiče njegovog ugovora, on ulazi u poslednju godinu za naplatu četvorogodišnje saradnje teške 79.400.000 dolara, a u predstojećoj sezoni sledi mu 19.400.000 dolara. On je u sezoni za nama imao gotovo 19 poena, 12,2 skoka i sedam asistencija.

Vest o njegovom izostanku imaće značaj i za Srbiju, koja bi u eventualnom četvrtfinalu trebalo da se ukrsti sa Grčkom, SAD ili Litvanijom...


tagovi

Domantas Saboniskošarkaška reprezentacija LitvanijeNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara