Domantas Sabonis (©Star Sport)
Domantas Sabonis (©Star Sport)

Domantas Sabonis verovatno ne igra za Litvaniju na Mundobasketu

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.06.23. | 11:25

Važna vest i za Srbiju s obzirom da bi dve selekcije mogle da se ukrste u četvrtfinalu

Mimo svih očekivanja reprezentacija SAD neće biti toliko atraktivna na Svetskom kupu u avgustu, a kako je otkrio selektor Litvanije Kazis Maksvitis, male su šanse da zaigra i najbolji igrač te selekcije Domantas Sabonis.

Izabrane vesti

“I dalje se nadamo da ćeSabonis igrati. Ipak, svi znamo validne razloge koji bi mogli da ga spreče da igra. Ako bih morao sada da kažem, rekao bih da su šanse ispod 50 odsto da će igrati“, rekao je Maksvitis i dodao:

“Svakako, dokle god postoji nada, verovaćemo da će biti sa nama“.

Razlog o kojem selektor Litvanije govori je – operacija palca desne šake. I dalje se ne zna da li će prva zvezda Sakramenta morati “pod nož“ zbog frakture kolateralnog ligamenta desnog palca još u decembru, ali je odigrao sezonu kroz bol i nelagodnost koju je osećao.

Njega takođe čeka i odluka o potpisivanju novog ugovora sa Kingsima, što bi takođe mogao da bude jedan od važnih razloga za propuštanje velikog takmičenja. Za nas je ova vest takođe važna jer po sadašnjim procenama jedan od rivala Srbije u četvrtfinalu mogla bi da bude upravo Litvanija.

Tokom protekle sezone Sabonis je imao 19,1 poen, 12,3 skoka i 7,3 asistencije prosečno na 79 utakmica. Uveo je Kingse u prvo doigravanje posle 16 godina, a nagrađen je izborom u treći idealni tim NBA lige.

Svetski kup igra se od 25. avgusta do 10. septembra u tri zemlje – Filipinima, Indoneziji i Japanu.


tagovi

Domantas Saboniskošarkaška reprezentacija LitvanijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara