©Shutterstock
©Shutterstock

Došao je i taj trenutak: Povratak Paua Gasola

Vreme čitanja: 2min | čet. 08.04.21. | 23:54

Španac će sutra kročiti na teren posle više od dve godine pauze

Stigla je i potvrda, Pau Gasol je spreman da se vrati na parket. On će u utakmici poslednjeg kola Evrolige protiv minhenskog Bajerna (21.00) upisati svoj drugi debi u dresu Barselone.

Na konferenciji za medije pred duel sa Bavarcima to je obelodanio i trener katalonskog kluba Šarunas Jasikevičijus.

Izabrane vesti

"Pau je dobro. Dosta je napredovao na treninzima. Oseća se dobro ovde. Razmišljamo da mu damo par minuta, ali ne znamo tačno koliko i na koji način".

Potvrda je stigla od 40-godišnjeg centra. Na društvenim mrežama je obelodanio da će u petak odigrati svoj prvi meč u dresu Blaugrane posle 20 godina.

"Došao je trenutak. Sutra je taj dan", kratko je napisao uz fotografiju u dresu voljenog kluba.

Biće to prvi nastup Gasola na takmičarskim mečevima još od marta 2019. godine, kada je u dresu Milvokija proveo 15 minuta na parketu u porazu od San Antonija i zabeležio tri poena, uz tri skoka i jednu asistenciju.

Karijeru je počeo u Kataloniji, tri sezone je proveo u Barseloni pre nego što je otišao "preko bare" i sa klubom iz rodnog grada osvojio dve titule prvaka Španije i jedan trofej u Kupu kralja. Leta 2001. godine je na NBA draftu biran kao treći pik od strane Atlanta Hoksa, koji su ga potom trejdovali u Memfis u zamenu za Šarifa Abdul Rahima.

Postao je prvi stranac koji je osvojio nagradu za Rukija godine i našao se u najboljoj petorci novajija. Tokom 18 sezona upisao je 1.226 nastupa u regularnom delu, u proseku beležio 17 poena po meču. Osvojio je dve titule sa Lejkersima, šest puta je dobijao poziv za Ol-star mečeve, po dva puta je bio član druge i treće najbolje petorke najkvalitetnijeg košarkaškog takmičenja na planeti. Pored Memfisa, Lejkersa i Milvokija branio je i boje Čikago Bulsa i San Antonio Sparsa.

Možda i najveće uspehe u karijeri ostvario je u dresu španske reprezentacije. Osvojio je tri evropska i jedno svetsko zlato. Na šampionatima Starog kontinenta osvojio je još tri srebrne i dve bronzane medalje, dok je tri puta dolazio do odličja i na Olimpijskim igrama (dva srebra i bronza).

21.00: (1,30) Barselona (16.0) Bajern (3,90)

Sa Barselonom će pokušati da dođe i do trofeja u Evroligi, Katalonci su posle osvojenog prvog mesta u regularnom delu sezone prvi favorit za osvajanje elitnog takmičenja. Kroz nastupe u Jasikevičijuvosoj ekipi će pokušati da stekne adekvatnu spremu kako bi se na Olimpijskim igrama u Tokiju oprostio reprezentacije, ali i profesionalne karijere u igri pod obručima.



tagovi

BarselonaPau GasolŠarunas Jasikevičijus

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara