Šabaz Nejpir (©MN Press)
Šabaz Nejpir (©MN Press)

Drugi čovek od dolaska u Milano: Šabaz Nejpir preuzeo dirigentsku palicu u Olimpiji

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 22:29

Amerikanac vodio milanski klub do još jedne pobede u Palakanestru

Često je Šabaz Nejpir tokom boravka u Crvenoj zvezdi odavao utisak da ga ništa nedotiče, bio je nezainteresovan i kao da je jedva čekao da spakuje kofere. Rastao se sa crveno-belima krajem decembra, ali ostao u klubu iz Evrolige i od dolaska u Milano postao drugi čovek. Malo mu je bilo potrebno da preuzme dirigentsku palicu u Olimpiji.

Za dve sedmice u klubu iz Grada mode odigrao je pet utakmica i na četiri bio dvocifren. Amerikanac je poenterski gledano najbolji meč odigrao protiv na gostovanju Breši, gde je dao 18 poena, a Olimpija izgubila. U duelu sa Trentom bio je blizu da obori lični rekord u povratničkom mandatu, samo što je ovoga puta ishod bio znatno povoljniji po ekipu Etorea Mesine – 79:74.

Izabrane vesti

U svim utakmica mu je iskusni italijanski stručnjak dao odrešene ruke, pustio ga da kreira za sebe i druge. Šabaz Nejpir je to obilato koristio. Protiv Trenta se nametnuo kao centralna figura, sve se vrtelo oko njega i Devona Hola. Njih dvojica su i presudili domaćem sastavu, bili su najefikasniji i kombinovano ubacili 33 poena. Od toga dobar deo u bitnim momentima, kao i Đordano Bartolani, još jedan igrač iz bekovske linije.

Šabaz Nejpir je predvodio listu strelaca milanskog kluba sa 17 poena. Devon Hol ga je pratio u stopu, zabeležio je jedan manje i samo je još Đordano Bartolani bio dvocifren. Italijan je trijumf potpisao sa 12 poena. Spoljna linija odradila je kompletan posao u napadu, isporučili su bekovi ono što se od njih očekuje i nisu dozvolili da Olimpija veže dva poraza u Palakanestru.

Olimpiji je pogodovalo i to što je najveži rival Virtus iz Bolonje poražen na gostovanju Ređani – 72:66. Tim Luke Bankija je pravo osveženje za Evroligu, igra prelepu košarku pod selektorom Letonije, drugi su na tabeli u elitnom takmičenju, međutim, rezultati u italijanskom šampionatu trpe. Tek nešto bolji su od Olimpije i posle dve pobede u duplom kolu nisu izgledali dobro.

Nosioci su ili odmarali ili imali redukovanu minutažu i to je Ređana iskoristila. Imala je izuzetno raspoloženog Kevina Harvija, ubacio je 24 poena i gurnuo Virtus ka porazu, petom od početka sezone u Palakanestru. Najbolji kod gostiju bio je Gabrijel Lundberg sa 20 poena.




tagovi

Olimpija MilanoKK TrentoŠabaz Nejpir

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara