Dusko Ivanović (Foto: Starsport)
Dusko Ivanović (Foto: Starsport)

Duško Ivanović: Nadamo se da će nam Kampaco pomoći da ostvarimo ciljeve, Olimpijakos jasan kandidat za Fajnal for

Vreme čitanja: 2min | uto. 20.12.22. | 20:52

"Biće potrebno vremena da se Kampaco uklopi. Obično se kaže da je ekipa jaka koliko njen najjači i najslabiji igrač. Videćemo", ističe trener Crvene zvezde

Posle pobede nad Megom u 11. kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde nastavljaju sa borbom u Evroligi. Već u četvrtak ih očekuje duel sa Olimpijakosom u Pireju, a treninzima ekipe se priključio i novajlija Fakundo Kampaco.

Trener Duško Ivanović je izneo utiske o najnovijoj akviziciji crveno-belih.

Izabrane vesti

"Kampaco je igrač koji ima puno iskustva, pokazao se u Evroligi, ali nije igrao u poslednje vreme dok je bio u Americi, pa će mu biti potrebno vremena da uhvati ritam. U svakom slučaju, nadamo se da će nam pomoći da ostvarimo zacrtane ciljeve", rekao je Ivanović i dodao:

"Biće potrebno vremena da se uklopi. Obično se kaže da je ekipa jaka koliko njen najjači i najslabiji igrač. Videćemo".

Još posle utakmice sa Megom se našalio da su mediji pogodili da će Kampaco pojačati redove njegove ekipe.

"Recite mi još neko ime, možda dođe još neko", nastavio je Ivanović u istom maniru.

Istakao je da ne zna da li će iskusni Argentinac moći da pomogne timu u Pireju, a onda i prokomentarisao narednog protivnika.

"Olimpijakos je jedan od najjasnijih kandidata za Fajnal for. Poznaju se odlično, igraju po automatizmu, sjajni u odbrani, napadu. Statistički su možda i najbolja ekipa dosad. Biće veoma teško. Ovi momci imaju karakter da svaku žele da pobede, pa ćemo videti", zaključio je Duško Ivanović i dodao da će Nikoli Ivanoviću biti potrebno još vremena da se vrati u stroj, iako je dobra vest da je počeo polako da radi, te je prisustvovao današnjem treningu sa saigračima.

O Fakundu Kampacu je pred odlazak u Grčku govorio i Luka Mitrović.

"Još se upoznajemo. Gledao sam ga, igrao protiv njega. Radujem se, pogotovu kao centar. Jedva čekamo da zaigra", istakao je centar Crvene zvezde.

On je prethodne sedmice imao problema sa povredom oka, ali se oporavio i upisao minute protiv Olimpije Milano i Mege.

"Nezgodna povreda oka. Nije dugo trajalo odsustvo, ali neke posledice se malo otegnu i ostanu duže, ali ostavio sam to iza sebe".

Svestan je da Zvezdu čeka veliki izazov u Pireju.

"Jedna od najkvalitetnijih ekipa u Evropi, drugu godinu zaredom igraju feonamenalno. Ista baza igrača, dobro se poznaju, znaju i vezanih očiju gde ko stoji. Biće izuzetno teško, čvrsti su u fazi odbrane, pogotovu na domaćem terenu, što pokazuuju i rezultati iz Atine, gde su u prethodnih par kola rešavali pitanje pobednika već u prvom poluvremenu. Znanmo šta nas čeka i spremni ćemo dočekati meč".

Sada deli svlačionicu sa dva argentinska igrača, pa je veliki uspeh argentinske reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Kataru ispraćen sa posebnom pažnjom. Da li je Vildoza častio posle velikog trijumfa Gaučosa?

"Navijali smo, gledali penale u svlačionici, još se nije otvorio", našalio se Luka Mitrović.


tagovi

Duško IvanovićKK Crvena zvezdaFakundo KampacoLuka MitrovićLuka Vildoza

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara