Denadre Džordan (©AFP)
Denadre Džordan (©AFP)

Džordan višak u Lejkersima zbog Di Džej Ogastina, mogao bi da bude alternativa Embidu

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.03.22. | 20:42

Filadelfija zainteresovana za bivšeg centra LA Klipersa

Uspeli su Filadelfija Seventisiksersi u nameri da angažuju Džejmsa Hardena. Bradonja i Džoel Embid se čine kao paklen tandem, sposoban da se bori za titulu, ali nije generalni menadžer kluba iz Pensilvanije Deril Mori sklopio sve kockice. Potreban mu je centar koji će biti alternativa za Kamerunca, a izbor je pao na Deandre Džordana, javlja Adrijan Vojnarovski sa ESPN-a.

Ovaj 33-godišnji centar je minulog leta stigao u Los Anđeles Lejkerse, ali je imao epizodnu ulogu u Stejpls centru. Upisao je 32 nastupa uz prosek od 4,1 poena i 5,4 skokova po meču. Jezeraši se spremaju da raskinu saradnju sa iskusnom peticom, a prema saznanjima Šamsa Čaranije sa Atletika - već su mu spremili i zamenu. U pitanju je 24-godišnji košarkaš iz Južnog Sudana Venjen Gabrijel koji nastupa za Vinskonsin Herd u Razvojnoj ligi.

Izabrane vesti

Suština je da su Lejkersi hteli da stvore prostor za angažovanje pojačanja na poziciji plejmejkera, a rešenje su pronašli u Di Džej Ogastinu. Ovaj 34-godišnji bek ima iza sebe preko 1000 nastupa u najjačoj ligi sveta, sezonu je počeo u Hjustonu, ali je početkom februara razrešen dužnosti te je trenutno slobodan u izboru nove sredine. On bi trebalo da ojača spoljnu liniju, dok će Gabrijel kao pojačanje za unutrašnju dobiti dvosmerni ugovor.

Poslovni plan tima iz Grada anđela će iskoristiti Filadelfija, koja je u trejdu sa Bruklinom za Hardena ostala bez Andrea Dramonda, pa idealnu zamenu vidi u Džordanu.


tagovi

Deandre DžordanLos Anđeles LejkersFiladelfija Seventisiksers

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara