Vasilije Micić (©Shutterstock)
Vasilije Micić (©Shutterstock)

Efes pobedom posle preokreta u istanbulskom derbiju otvorio sezonu, Fener se dobro oznojio protiv Bahčešehira

Vreme čitanja: 1min | ned. 02.10.22. | 17:29

Vasilije Micić sa 16 poena učestvovao u trijumfu Pivara, za branioca trona nisu nastupili Marko Gudurić i Nemanja Bjelica

Košarkaši Anadolu Efesa trijumfom su otvorili novu sezonu u Turskoj. U istanbulskom derbiju su savladali Galatasaraj iako su sredinom poslednjeg kvartala bili pet poena u minusu. Usledila je furiozna serija čete Erginama Atamana, koja sa 14 vezanih poena zatvara kvartal i dolazi do pobede - 77:68.

Pivare je sa 21 poenom predvodio Rodrig Buboa, a ispratio ga je reprezentativac Srbije Vasilije Micić sa 16 i pet asistencija. Ilajdža Brajant je dodao 12 poena, dok su po 10 ubacili Amat Mbaje i Ante Žižić.

Izabrane vesti

U poraženoj ekipi je Sadik Kabadža postigao 17 poena, tri manje je ubacio Junus Sonsirma, dok je bivši igrač Partizana Brajan Angola brojao do 13.

Fenerbahče je u odbranu trona krenuo teško izvojevanim trijumfom nad Bahčešehirom. Uspeo je da slavi posle velike borbe zahvaljujući odličnoj igri tandema Najdžel Hejs - Melih Mahmutoglu. Gost se predvođen bivšim MVP-jem Evrokupa Džamarom Smito dugo držao, ali nije uspeo da napravi iznenađenje - 78:72.

Novajlija Hejs je postigao 21 poen za ekipu Dimitrisa Itudisa, dok je kapiten Mahmutoglu dodao samo pola koša manje. Skoti Vilbekin je uz 13 poena imao i šest završnih dodavanja.

S druge strane Smit je brojao dao 18, dva poena manje postigao je Žeri Butsil koji je imao i 12 skokova, dok je bivši igrač Huventuda Vladimir Brodžijanski dodao 13 poena.



tagovi

Anadolu EfesKK FenerbahčeBahčešehirKK GalatasarajVasilije MicićNajdžel HejsMelih MahmutogluRodrig BuboaTurska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara