Džoel Embid (© AFP)
Džoel Embid (© AFP)

Embidov Sombor dabl u stilu Jokića

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.11.23. | 01:50

Džoelu Embidu faila jedna asistenciju za tripl dabl u pobedi Filadelfije nad Oklahomom

Imamo jednu zagonetku za vas. NBA centar, vodio je ekipu do pobede sa 35 poena, 11 skokova i devet asistencija? Ko je u pitanju? Možda... Nikola Jokić? Netačno! Ovoga puta u pitanju je Džoel Embid kome je falila samo jedna asistencija do tripl-dabl učinka nešto što smo navikli od Soborca.

Čak su navijači u Denveru krenuli da zovu Nikolin učinak Sombor dabl kada mu zafali samo jedna asistencija do tripl-dabla. Sada je isto zadesilo Embida.

Izabrane vesti

Vrlo lako je centar Filadelfije mogao do svog šestog tripl-dabl učinka u karijeri, ali kao što smo već istakli, falila je ta jedna asistencija... Nešto što se nebrojano puta desilo Nikoli Jokiću koji doduše već ima 125 tripl-dabl učinaka u karijeri.

Ipak, da se ovde posvetimo Embidu. Ponovo je sjajni centar predvodio svoju ekipu do pobede, a sada je pala fantastična Oklahoma. Tim koji je na startu ove sezone iznenadio mnoge, ali Šaj Gildžu Aleksander i družina jednostavno nije mogla da pronađe rešenje za Embida pa je na kraju Filadelfija slavila rezultatom 127:123..

Filadelfija u svojim redovima možda više nema Džejmsa Hardena, ali budimo realni, najpopularniji bradonja NBA lige nikada nije ni igrao spektakularno u Filadelfiji pa je njegovu ulogu u potpunosti preuzeo Tajris Meksi koji se sjajno snalazi. Ponovo je bio izvanredan, sada je ubacio 28 poena.

Što se tiče Oklahome, senzacionalni ruki Čet Holgren je ubacio 33 poena, odmah iza njega bio je Šaj sa 31 poenom. To sada nije bilo dovoljno za pobedu.

Ono što posebno boli srpske navijače je činjenica da za Oklahomu nisu igrali ni Vasilije Micić ni Aleksej Pokuševski.



tagovi

Džoel EmbidNBA liga

Obaveštavaj me

NBA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara