Džejsi Kerol (Foto: Shutterstock)
Džejsi Kerol (Foto: Shutterstock)

Enigma Džejsi Kerol: Stavio Real na čekanje i odmara na ranču, ali voleo bi da odigra poslednji ples

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.11.21. | 15:41

Popularni Mitraljeta nema ugovor, u Madridu ne znaju čemu da se nadaju dok Amerikanac uverava da će u januaru biti spreman

Stigao je Džejsi Kerol u redove madridskog Reala leta 2011. godine kao najbolji strelac ACB lige i Evrokupa. Danas je legenda Kraljevskog kluba. Posle 10 godina u dresu Blankosa, minulog leta je odlučio da se posveti porodici, ali navodno nije spreman još da stavi tačku na profesionalnu karijeru.

20.30: (1,20) Španija (19,0) Gruzija (5,00)

Izabrane vesti

Kako prenosi Ensestando, situacija sa američkim šuterom bi mogla da dobije epilog u narednih par sedmica. Napustio je Real u junu i otišao sa porodicom u domovinu. Odlučio je da se odmori na ranču u Juti. Posvetio se životinjama, proizvodnji i prodaji meda, uživao u svim prednostima života u prirodi. Činilo se u jednom trenutku da će se teško odvojiti od takve idile. Ipak, izgleda da ima želju da se vrati na parket i "odveze" poslednji krug.

U Madridu ne znaju čemu da se nadaju, nemaju pravu ideju šta će iskusni bek odlučiti. Znaju samo da nema ugovor i da se nije penzionisao. Pritom, od početka sezone Kerol nije u preterano intenzivnom kontaktu sa klubom. Čuje se povremeno sa nekolicinom saigrača i ljudi iz kluba, a neki od njih su Ensestandu otkrili da ne želi tek tako da okonča karijeru, da samo nestane iz košarkaškog sveta i ne pozdravi se sa navijačima koje je trojkama iz svih mogućih pozicija oduševljavao duže od jedne decenije.

Kako stoje stvari, Kerolov plan je sledeći: Želi da bude sa porodicom za Božić i nakon toga je voljan da se vrati obavezama u Madridu. Navodno tvrdi da se još nije penzionisao, vidi sebe u košarci, pa i trenira kako bi održao formu.

Tako bi 38-godišnji košarkaš početkom naredne godine mogao da se vrati u Vizink centar. Ostaje samo pitanje da li će posle svega biti mesta u Realu za veterana? Roster je prilično popunjen, četa Pabla Lasa beleži sjajne rezultate i novi igrači bi mogli da poremete hijerarhiju u ekipi. Sa druge strane, nije Kerol bilo koji igrač. Osvojio je sa Realom dve titule u Evroligi i još pet u Španiji. Osmi je najbolji trojkaš u istoriji ACB lige (758 ubačenih šuteva za tri poena).

Igrač poput Kerola bi mogao dobro da dođe Lasu u finišu sezone, kada krenu borbe za trofeje. Pritom se čini da u rosteru Blankosa nema takvog košarkaša - klasičnog šutera ili kako Amerikanci kažu "catch and shoot" igrača. Utisak je da će biti prostora za još jedan kraljevski ples.


tagovi

KK Real MadridDžejsi Kerol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara