Mesina (© Reuters)
Mesina (© Reuters)

Etore Mesina treći put selektor Italije

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.12.21. | 14:44

I to posle EP naredne godine

Najbolji italijanski trener na klupi državnog tima. Opet. Kako sad stvari stoje, Etore Mesina će biti novi selektor Azura i sa njim će pokušati da se popne na krov sveta.

Prema informacijama Gazete delo sport, Mesina je pristao da narednog leta preuzme dužnost od Mea Saketija, kome ugovorna obaveza ističe po okončanju sledećeg Prvenstva Evrope. Kad se taj turnir završi, prvo naredno veliko takmičenje je Mundobasket 2023, a na njemu će Italijane voditi upravo Mesina. Isti izvor navodi da Olimpija iz Milana, na čijoj je klupi trenutno, neće praviti problem iskusnom stručnjaku, pošto se očekuje da po isteku aktuelnog ugovora obnovi saradnju sa klubom, pa da paralelno radi na dva razboja.

Izabrane vesti

Italijani će najpre pod vođstvom Saketija biti jedan od domaćina narednog Prvenstva Evrope. Smešteni su u Grupu C, zajedno sa Estonijom, Grčkom, Ukrajinom, Hrvatskom i Velikom Britanijom u Milanu, dok će se završnica igrati u Mercedes benc areni u Berlinu. U međuvremenu Italija mora najpre da osigura plasman na Svetsko prvenstvo koje će se od 25. avgusta do 10. septembra održati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Što se Mesine tiče, reprezentaciju je trenirao od 1993. do 1997, a u drugom mandatu od 2015. do 2017. Najveći uspeh mu je srebro sa EP u Barseloni pre 24 godine kad je u finalu bila bolja Jugoslavija.


tagovi

Etore MesinaEvroligakošarkaška reprezentacija ItalijeMundobasket 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara