(©Reuters)
(©Reuters)

Evroliga izglasala priključenje Dubaija, odluka gotovo jednoglasna

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.11.23. | 22:03

Iz Grčke stižu informacije da je glasanje obavljeno i da će Dubai dobiti vajld kartu

Odavno se priča o želji Dubaija da se priključi evropskoj košarci. Prvi korak je napravio kroz ABA ligu, s ozbirom da je debitovao na juniorskom turniru regionalnog takmičenja. Najavljeno da bi ove sedmice trebalo da bude poznato i da li će dobiti vajdl kartu za učešće u Evroligi, a izgleda da je glasanje okončano pozitivnim epilogom za projekat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kako je prvi preneo grčki novinar Sotiris Vetakis, a potvrdio i Eurohoops, klubovi-deoničari elitnog evropskog tkamičenja su većinom za priključivanje Dubaija, a Vetakis čak tvrdi da je glasanje proteklo jednoglasno u korist novog projekta sa Bliskog istoka.

Izabrane vesti

Ipak, kako se navodi, obe strane moraju da naprave još nekoliko koraka kako bi zaključili saradnju, ali na osnovu prvih informacija, prilično je izvesno da ćemo u bliskoj budućnosti gledati i tim iz Dubaija u Evroligi.

Eurohoops tvrdi da do ekspanzije Evrolige neće doći naredne sezone, kako je svojevremeno istakao i izvršni direktor Paulijus Motiejunas. Ipak, poslednji razvoj događaja ukazuje da je Dubai ispred Londona i Pariza kada je u pitanju dobijanje vajld karte, dok timovima iz glavnih gradova Engleske i Francuske i Evrokup ostaje kao opcija da se domognu društva najboljih.



tagovi

KK DubaiDubaiEvroliga

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara