Luka Banki
Luka Banki

Evroligaši padaju kao pokošeni

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.03.24. | 21:35

Porazi Olimpije Milano i Virtus Bolonje u nacionalnom šampionatu

Možda Virtus Bolonja i Olimpija Milano igraju Evroligu i najpopularniji su klubovi u Italiji, ali oni ne vode kolo kada je u pitanju nacionalni šampionat. U 23. kolu Serije A, oba tima su izgubila i tako još jednom dokazala da im je izuzetno teško da igraju na dva fronta, uz to liga u Italiji je očigledno u velikom usponu. Možda i dalje nije kao u zlatnim danima sredinom devedesetih, ali je pravo uživanje gledati tamošnju košarku.

Dovoljno je samo da pogledate tabelu i videćete veliku borbu i iznenađenja. Trenutno je prva Breša sa 17 pobeda i šest poraza, odmah iza je Venecija, dok tek onda slede evroligaši. Virtus Bolonja ima 16 pobeda, dok je Milano na pobedi manje na četvrtom mestu.

Izabrane vesti

Moraće pošteno da se pomuče kako bi ušli u borbu za titulu. Dok Virtus odlično gura u Evorligi, Milano generalno loše igra na svim poljima.

Ekipa Etorea Mesine je kiksnula u veneciji uprkos sjajnim izdanjima Šabaza Nejpira i Nikole Mirotića. Nekadašnji igrač Zvezde je ubacio 18 poena, dok je nesuđeno pojačanje Partizana imalo 16, ali ni to nije bilo dovoljno da se salada Venecija, gde je Rejdžon Taker imao 14 poena.

Ništa bolje se ni Bolonja nije provela danas. Posle produžetka su pali izabranici Luke Bankija. Krajnji rezultat je bio 87:86. Jedini vredan pomena bio je Marko Belineli sa 18 poena, ali je pogodio samo tri trojke iz 10 pokušaja.



tagovi

Olimpija MilanoVirtus Bolonja

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara