Plajs, Edvards, Tomas i Hejs (©Star Sport, ©Olimpia Milano)
Plajs, Edvards, Tomas i Hejs (©Star Sport, ©Olimpia Milano)

Evroligaška pijaca: Tomas u Milanu, Plajs ostaje Efesov, Fener naciljao najboljeg strelca Razvojne lige

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.07.22. | 19:31

Žalgiris doveo zamenu za Lovernja

Nastavljaju evroligaši sa aktivnostima na transfer pijaci. Crvena zvezda je predstavila Džejlena Adamsa kao novog plejmejkera, Žofri Lovernj se vratio u domovinu i potpisao za Asvel, a seriju potpisa nastavio je Dešon Tomas koji je pojačao milansku Olimpiju.

Kako je i najavljeno, levoruki krilni centar parafirao je ugovor na godinu plus godinu i biće veliko pojačanje za ekipu Etorea Mesine. Tomas stiže kao zamena za Dinosa Mitoglua, koji još odrađuje suspenziju zbog korišćenja ilegalnih supstanci.

Izabrane vesti

Doskorašnji košarkaš Bajerna prošle sezone beležio je 9,6 poena i 3,2 skoka u Evroligi, a najblje izdanje bilo mu je u drugoj utakmici četvrtfinala protiv Barselone kada je ubacio 25 poena uz šest trojki iz sedam pokušaja. Tomasu će ovo biti šesta sezona u Evroligi.

Efes definitivno čuva najveći deo šampionskog sastava, pošto je novi ugovor dobio Tibor Plajs. Jedan od heroja trijumfalnog pohoda u Beogradu uz Vasilija Micića potpisao je na još jednu sezonu, iako je proteklih dana i sedmica bio predmet interesovanja nekoliko evropskih klubova.

Nemački gorostas je u prošloj sezoni imao 9,6 poena i 4,3 uhvaćene lopte na 40 utakmica elitnog takmičenja. Zajedno sa Micićem skrojio je pobedu nad Realom u finalu kada je ubacio 19 poena uz sedam skokova, dve blokade i jednu ukradenu loptu.

Efes je ovog leta produžio saradnju sa Micićem, Larkinom, Danstonom, te domaćim igračima Gazijem i Tundžerom. Od novajlija tu su Ante Žižić, Vil Klajburn, Akile Polonara, Amat Mbaje i Egehan Arna.

Fenerbahče je naciljao plejmejkera, a u pitanju je najbolji strelac Razvojne lige Karsen Edvards. On je prošlu godinu proveo na relaciji između Detroita i Jute, te filijale Solt Lejka. Dok je na četiri NBA utakmice imao 5,8 poena, 3,5 asistencija i 1,5 skokova, u Razvojnoj ligi beležio je bezmalo 27 poena na 31 meču.

Fenerov novi trener Dimitris Itudis ovog leta je doveo Skotija Vilbekina, Najdžela Hejsa, Džonatana Motlija i Tonjea Džekirija, dok se čekaju Nik Kalates, Nemanja Bjelica...

Žalgiris je brzo doveo zamenu za Žofrija Lovernja u Kevarijusu Hejsu. Jedan od igrača koji je procvetao kod Dušana Alimpijevića u Bursi obavezao se na saradnju za narednu sezonu sa litvanskim velikanom. Hejs je u Bursi imao 9,7 poena, 6,1 skok i 1,4 blokade u Evrokupu.


tagovi

Tibor PlajsKevarijus HejsDešon Tomaskošarkaški prelazni rokKarsen EdvardsAnadolu EfesKauno ŽalgirisOlimpija MilanoKK Fenerbahče

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara