Marko Gudurić (©Starsport)
Marko Gudurić (©Starsport)

Fener gazi sve pred sobom! Itudis udario četvrtu recku, Vilbekin izrešetao Valensiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 21:57

Španci prokockali dvocifrenu prednost na Bosforu…

Prođoše četiri kola, Fenerbahče niko nije “odrubio glavu”. Najbliža tome bila je – Valensija. Poklekli su Španci na Bosforu, prosuli su dvocifrenu prednost i u završnici ostali praznih šaka. Dimitris Itudis je u Evroligi udario četvrtu recku, a Valensija se od večeras nalazi u društvu Makabija, Asvela i minhenskog Bajerna – 79:77.

Tražio se Fenerbahče, dovodio igrače na kilo prethodnih godina i bio daleko od borbe za vrh u Evroligi. Poverio je ekipu namazanom Grku, koji je ekspresno namestio Fenerbahče i, za sada, ga načinio nepobedivim. Silovit je bio turski klub do doela sa Valensijom, a protiv tima Aleksa Mumbrua je pokazao da je u stanju da sačuva hladnokrvnost za triler.

Izabrane vesti

Imala je Valensija u Istanbulu šut za pobedu, Ćabi Lopez Arostegi je zakazao. Mogao je španski klub sa turske turneje da se vrati sa stoprocentnim učinkom i dve pobede u dramatičnoj završnici do koje nije moralo ni da dođe da Valensija nije doživela veliki pad. Ili, bolje rečeno, da domaćin nije aktivirao tešku artiljeriju.

Usijala se ruka Skotiju Vilbekinu u drugom poluvremenu, a sa klupskim kolegom želeo je da se nadmeće Najdžel Hejs. Zasuli su koš Valensije trojkama, zbirno su ih ubacili – devet. Ostali košarkaši Fenerbahčea – tri. Jedna je delo Marka Gudurića, koji je postigao poslednji koša na meču, bio je polovičan sa linije penala, a meč je završio sa deset poena, jednim skokom i asistencijom.

Skotija Vilbekina niko nije mogao da brani, odigrao je najbolju partiju u Evroligi otkako je iz Makabija stigao u Fenerbahče i podsetio na dane kada u Tel Avivu bio “smrt” za rivale. Ukočio je na 20 poena – trojke pucao pet od devet – dopisao je i pet asistenciju, ahvatio pet lopti ispod obruča i bio centralna figura. Zasenio je Hejsa, koji je takođe najviše isporučio do sada, a u reketu je dominirao Džonatan Motli.

Razigrali su Motlija grčki genijalac Nik Kalates i Skoti Vilbekin, a svima im je u finišu šou “ukrao” Marko Gudurić. Trojka, pa dvojka i za kraj – precizan hitac sa penala. Najveće probleme Fenerbahčeu zadavali su Kris Džons i Bojan Dubljević. Bek koji nastupa za jermensku reprezentaciju postigao je 16 poena, imao je i sedam skokova, tri asistencije i dve ukradene loptem, vukao je ekipu zajedno sa starosedeocem Dubljevićem, i kreirao dramu u finišu, ali sve je na tome ostalo.

EVROLIGA - 4. KOLO

Četvrtak

Žalgiris - Barselona 73:72

/Evans 18 - Veseli 12/

Fenerbahče - Valensija 79:77

/Vilbekin 20 - Džons 16/

Makabi - Asvel 88:69

/Braun 17 - De Kolo 15/

Bajern - Olimpija Milano (u toku)

Partizan Mozzart Bet - Virtus Bolonja (u toku)

Petak

19.30: (1,15) Anadolu Efes (20,0) Alba Berlin (6,00)

20.00: (2,55) Panatinaikos (14,5) Monako (1,60)

20.30: (2,30) Baskonija (14,5) Olimpijakos (1,70)

20.45: (1,07) Real Madrid (25,0) Crvena zvezda (8,50)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

KK FenerbahčeKK ValensijaEvroligaMarko GudurićSkoti VilbekinNajdžel HejsDžonatan MotliNik KalatesBojan DubljevićSem Van RosomKris Džons

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara